Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Austin Butlerin kanssa. Kouvolaan jo saapuneen Quan Jacksonin tavoin myös Butler pelasi poikkeuksellisesti viisi vuotta yliopistokoripalloa. Kouvolaan Butler saapunee syyskuun alkuun mennessä.

Pennsylvaniassa syntynyt Butler pelasi ensimmäiset neljä kauttaan Holy Crossin yliopistossa Massachusettsissa. Butler sai joukkueessa runsaasti vastuuta heti ensimmäisestä kaudesta alkaen ja se näkyy myös täyden neljän kauden tilastokeskiarvoissa. Crusaders -paidassa pelaamassaan 109 pelissä Butler tilastoi 12.2 pistettä, 5.2 levypalloa, 1.7 syöttöä ja 1.2 riistoa peli-iltaa kohden. Kolmen pisteen heitot osuivat 37%:n tarkkuudella. Viimeisellä Crusaders – kaudellaan Butler tehoili keskimäärin 16.1 pistettä, 8.8 levypalloa ja 1.6 riistoa nakuttaen samalla kolmoset säkkiin peräti 46%:n sihdillä.

Ylimääräiseksi viidenneksi kaudekseen 196-senttinen takamies siirtyi Charlotte 49ersin (the University of North Carolina at Charlotte) vahvuuteen. 49ersin riveissä Butler jatkoi hyviä otteitaan tehojen osoittaessa edelliskausien suuntaan; 12.7 pistettä, 6.0 levypalloa ja 1.5 syöttöä. Bonuskaaren takaa heitot osuivat 40%:n edestä.

– Olen tietysti hyvin iloinen päästessäni aloittamaan ammattilaisena Kouvojen joukkueessa. Tapojeni mukaisesti haluan kilpailla ja painaa täysillä joka päivä kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi myös ensimmäisellä ammattilaiskaudellani. Haluan pelata tulevaisuudessa mahdollisimman korkealla tasolla, joten olen hyvin kiitollinen Kouvoille mahdollisuudesta aloittaa ammattilaisurani tässä joukkueessa ja hyvässä sarjassa, Butler toteaa Kouvojen sivuilla.

– Tuon joukkueeseen energiaa ja kilpailullisuutta, olen valmis tekemään mitä tahansa valmennus minulta pyytää voittaaksemme. Vahvuuteni pelaajana on kyky tehdä pisteitä ja heitot kolmosen viivan takaa. Lisäksi olen aina halunnut taistella levypalloista sekä pelata kovaa ja fyysisesti. Myös puolustuksessa pyrin pelaamaan fyysistä peliä. Sukellan parketille pallojen perään ja olen valmis ottamaan iskuja vastaan. Pidän nopeatempoisesta pelistä ja pyrin tekemään pienetkin asiat oikein, jotta joukkue voittaa, Butler arvioi itseään pelaajana.

Yliopistokoripallon jälkeen Austin Butler on pelannut kesän aikana FIBA:n 3×3 ammattilaiskiertueella USA:n joukkueessa.

– Olen tosiaan pelannut 3×3 kansainvälisissä turnauksissa toukokuusta lähtien. Se on ollut kaikin puolin erinomainen kokemus. Pääsin pelaamaan eri puolilta maailmaa tulevia ammattilaisia vastaan. Se on opettanut minulle paljon ja antanut kenties pientä maistiaista siitä mitä odottaa tulevalta kaudelta, kun pelaan ammattilaisia vastaan 5v5 -pelissä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen on tyytyväinen uuden pelaajan tuloon.

– Joukkueemme tarvitsi heittovoimaa ja sitä Austin tosiaankin tuo meille. Pelisysteemimme kolmanneksi isoimmalta takamieheltä vaaditaan myös levypallovoimaa ja kiloja, nekin häneltä löytyvät. Kun siihen päälle Austin ymmärtää peliä, haluaa puolustaa, tekee oikeita valintoja ja on motivoitunut nuorimies, oli helppo löytää yhteisymmärrys roolista joukkueessamme.

– Joukkueen viimeinen palanen (ulkomaalaisvahvistus) etsitään kunhan saamme ensin varmahkon ennusteen erään pelaajamme kuntoutumisaikataulusta. Voi olla, että joudumme muokkaamaan pelaamistamme sekä rakenteellisesti että , Lehtonen jatkaa.

Lähde: Kouvojen verkkosivut