Koripallon EM-kilpailut pyörähtivät käyntiin torstaina, kun A- ja B-lohkossa avattiin pelit. Hallitseva mestari Slovenia aloitti voitolla.

Illan odotetuimmassa ottelussa Slovenia voitti Liettuan tiukkojen vaiheiden jälkeen 92-85. Mike Tobey (24/8), Goran Dragic (19) ja Luka Doncic (14/6/10) operoivat tehokkaimmin Slovenian riveistä. Liettuan paras pistemies oli Mindaugas Kuzminskas (19).

Kisaisäntä Saksa aloitti pelinsä mallikkaasti voittamalla Ranskan 76-63. Tasaisen Saksan ykkösnimi oli Johannes Thiemann (14/6) ja Ranskalta Guerschon Yabusele (18).

Ennen ottelua vietettiin juhlaseremoniaa, kun saksalaislegenda Dirk Nowitzkin maajoukkuepaita jäädytettiin.

Kisojen ensimmäinen suomalaispelaaja pääsi myös tositoimiin, kun Bosnia ja Hertsegovinaa maajoukkuetasolla edustava Emir Sulejmanovic debytoi EM-tasolla Bosnian voittaessa Unkarin 95-85. Sulejamnovic heitti neljässä minuutissa kolme pistettä.

Muissa otteluissa Espanja voitti Bulgarian 114-87, Turkki kukisti Montenegron 72-68 ja Belgia Georgian jatkoajan jälkeen 79-76.

Susijengi aloittaa oman EM-urakkansa perjantaina kohdatessaan Israelin. Ottelu alkaa kello 15.00.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät kaikki Susijengin ottelut suorana lähetyksenä. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät myös päivittäin myös EM-kisojen mielenkiintoisimpia otteluita sekä kolme neljännesvälierää. Puolivälierävaiheesta eteenpäin kaikki pelit on nähtävillä. Perjantain otteluna esitetään Kroatia-Kreikka.