Susijengi pesi turkkinsa perjantaisen Israel-tappion jälkeen, kun se voitti toisessa ottelussaan Puolan vakuuttavan esityksen jälkeen 89-59 (44-30).

Suomi aloitti pelin jälleen vahvasti eikä joukkue ollut tällä kertaa pelkästään Lauri Markkasen tehojen varassa, vaikka hän heitti seitsemän pistettä. Petteri Koponen pussitti pari komeaa kolmen pisteen heittoa ja Mikael Jantunen teki arvokasta työtä ottelun alussa puolustuspäässä. Suomi johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 26-16.

Toisella neljänneksellä Suomi sai pidettyä tempoa yllä. Vaikka korinteko oli ajoittain hieman haastavampaa, Suomen vahva puolustuspelaaminen piti Puolan aisoissa. Suomi lähti toiselle puoliajalle 44-30 johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Suomi piti vauhtia yllä ja Puola alkoi pudota kyydistä. Susijengi murisi ja puolalaisilla alkoi selkäranka natista, kun piste-ero kasvoi yli 20. Ote ei hellittänyt viimeiselläkään neljänneksellä. Sasu Salin sai kätensä kuumaksi ja koko joukkue onnistui laajalla rintamalla.

Salin (18) oli Suomen paras pistemies, ottelun lopun huilannut Markkanen säesti 17 pisteellä ja kaksinumeroisiin ylsi myös Elias Valtonen (12/5). Shawn Huffia lukuun ottamatta kaikki Susijengin pelaajat saivat kasaan vähintään kolme pistettä.

Voitto oli Suomelle elintärkeä ja se petasi itselleen hyvät asetelmat jatkopaikan suhteen. Sunnuntaina Suomi viettää välipäivää ja maanantaina vastaan asettuu Serbia.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittää kaikki Susijengin ottelu suorina lähetyksinä.

Ottelutilastot