Susijengin lohkossa pelattiin maanantaina myös kaksi muuta ottelua. Tulokset tekivät Suomen lohkosta äärimmäisen mielenkiintoisen.

Susijengiltä pahan selkäsaunan saanut Puola haki toisen voittonsa kellistämällä aiemmin tappiottoman Israelin pistein 85-76 (39-33).

Susijengiä vastaan täysin pimentoon jäänyt A.J. Slaughter (24/2/5 syöttöä) karisteli ruostetta ranteistaan upottamalla kuusi kolmosta ja Aleksander Balcerowski (17/3) teki tuhojaan korin läheisyydestä. Israelilta esille nousivat Yovel Zoosman (18/2) ja Yam Madar (17/2/3 syöttöä), kun taas Deni Avdijalla (3/8/3 syöttöä) oli vaisu ilta.

Kisaisäntä Tshekki nousi puolestaan kahden tappion jälkeen avausvoittoon kotiyleisönsä kannustaessa. Tshekki oli ottelun ensimmäisellä puoliskolla ylivoimainen Hollantia vastaan, ja vaikka Hollanti nousi 25 pisteen takaa parhaimmillaan kolmen pisteen päähän (79-76), Tshekki piti hermonsa lopussa ja voitti ottelun 88-80 (50-27).

Tshekin parhaat olivat Jan Vesely (24/7) ja Martin Peterka (20/5). Hollannin loppukirin pääarkkitehti oli Yannick Franke (22/0/5 syöttöä).

Serbia johtaa Suomen lohkoa puhtaalla pelillä. Puolalla ja Israelilla on voitto ja tappio, Suomella ja Tshekillä voitto ja kaksi tappio. Hollanti on vielä voitoitta.

Suomi kohtaa tiistaina Tshekin ja samalla sillä on mahdollista varmistaa jatkopaikkansa voitolla. Suomella on vielä mahdollisuudet jopa lohkon kakkoseksi voittamalla jäljellä olevat ottelunsa. Torstaina Susijengi kohtaa Hollannin.

C-lohkossa nähtiin jälleen pieni yllätys, kun Ukrainan vahva meno sai jatkoa 84-74-voitolla lohkoisäntä Italiasta. Italia on voittanut vasta yhden ottelun. Jukka Toijalan valmentama Viro piti Kroatian tiukoilla, mutta joutui taipumaan niukasti 70-73. Kreikka ei sen sijaan jättänyt mitään sattuman varaan voittaessaan Iso-Britannian 93-77.

Tiistaina EM-kisoissa on vilkas päivä, kun kaikki joukkueet ovat taas tositoimissa. Suomen ja Tshekin ottelu alkaa kello 18.30. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport+ sekä V Sport1 näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. V Sport1 näyttää myös Saksan ja Slovenian iltaottelun suorana. Ottelu alkaa kello 21.30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote