Susijengin joukkueessa riemuittiin upeasta Kroatia-voitosta. Suomi onnistui toteuttamaan omaa peliään turhauttaen Kroatian.

Suomi oli neljissä edelliskisoissa selvittänyt tiensä alkulohkosta jatkoon, mutta joka kerta tie päättyi ensimmäisellä jatkokierroksella. Nyt Susijengi ylitti tuon esteen.

– Aivan uskomaton fiilis. Me tultiin peliin toimivalla pelisuunnitelmalla ja hyvällä ilmeellä ja vaikka tuli pari vaikeampaa hetkeä, me pysyttiin yhdessä ja luotettiin siihen, että me ollaan lopulta parempi joukkue, Susijengin jahtia ensimmäisen jakson kolmella kolmosellaan käynnistänyt Sasu Salin tuuletteli Koripalloliiton mukaan.

– Ei sitä vielä oikein käsitä, mitä tässä on tapahtunut. Varmaan tässä menee vielä ilta sulatellessa. Mutta pitää muistaa, että meillä on turnaus vielä kesken ja mahdollisuus saavuttaa vielä isompia asioita.

Berliinin Mercedes-Benz Arenalle saapunut, ottelun edetessä yhä äänekkäämmäksi käynyt suomalaiskannattajien lauma sai lopulta osoittaa suosiota seisaaltaan, kun Edon Maxhuni (16/1/3 syöttöä) osui loppuhetkillä kahdesti vapaaheittoviivalta ja ajoi rohkeasti korille.

– En ollut aikeissa lähteä himaan vielä tänään, Edon puhkui ottelun ratkettua.

Lauri Markkasen, Salin ja Maxhunin lisäksi Miro Little osoitti nuoresta iästään huolimatta, ettei päätä paljon purista kovissa paikoissa.

– Pelattiin niin hyvin joukkueena, että siihen oli helppo pelaajana hypätä joukkoon, summasi Little turnauksen parhaan pelinsä tähän asti.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät puolivälierävaiheesta lähtien kaikki ottelut suorina lähetyksinä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote