Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa tiistai-iltana EM-puolivälierässä Espanjan. Perinteinen arvokisamenestyjä on ottelussa suosikki, mutta Susijengillä on valttinaan hurjassa vireessä EM lopputurnauksessa ollut Lauri Markkanen.

Markkanen pussitti edellisessä ottelussa Kroatiaa vastaan hurjat 43 pistettä ja johdatti Susijengin yllätykseen, jolle haetaan nyt jatkoa. Markkanen on turnauksen pistetilastossa kolmantena ottelukohtaisella pistekeskiarvolla 27,8. Edellään suomalaisella ovat ainoastaan NBA-supertähdet Kreikan Giannis Antetokounmpo (29,0) ja Slovenian Luka Doncic (28,0).

Markkasen heittokäsi on käynyt niin vakuuttavasti, että ruotsalaisyhtiö NordicBet ennakoi hänen pysyvän pistekeskiarvossaan myös Espanjaa vastaan huolimatta Susijengin altavastaaja-asemasta. Markkasen pisteolettama on yli kymmenen pistettä enemmän kuin yhdelläkään muulla pelaajalla espanjalaiset mukaan lukien.

Myös levypalloissa Markkanen on turnauksen kärkikymmenikössä, ja NordicBetin kertoimet ennakoivat Markkasen vievän kentän kuninkuuden Espanja-ottelussa myös levypallojen osalta.

Yksin Markkasen varassa Suomi ei toki kuitenkaan ole. Kolmen pisteen heitoissa kertoimien mukaan vahvimmilla ennakkoon on Sasu Salin, joka kolmostilastossa puolestaan kuuluu turnauksen kymmenen parhaan pelaajan joukkoon.

Kaikesta huolimatta Espanja lähtee puolivälierään suosikkina. NordicBetin arvion mukaan Suomi olisi altavastaajana seitsemän pisteen verran. Espanjan voitosta tarjolla on kerroin 1.38, kun Susijengin voitto palauttaisi panoksen kertoimella 3.10.