Keskiviikkona pelattava karsintaottelu on joensuulaisseuran historian 99. ottelu kansainvälisissä eurokilpailussa. Ottelun voittaja etenee perjantaina pelattavaan karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen.

Kataja Basketin päävalmentaja Petri Virtanen myöntää, että joukkueessa odotetaan ottelun aattona vesi kielellä tulevaa karsintaottelua.

– On hienoa palata Kataja Basketin väreissä takaisin kansainvälisille kentille muutaman vuoden tauon jälkeen. Meidän valmistautumisemme sujui mallikkaasti, kun pääsimme harjoittelemaan ja peleissä hiomaan niitä asioita, joita me halusimme. Olemme yrittäneet pitää asiat yksinkertaisena, koska toistoja yhdessä ei vielä tässä vaiheessa kautta niin paljoa ole, Virtanen avaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

Keskiviikkona 28.9. Suomen aikaa klo 17.00 pelattavassa ottelussa vastaan asettuu israelilainen Hapoel Haifa. Siinä missä Kataja sijoittui viime kauden päätteeksi Korisliigassa neljänneksi, Hapoel Haifa oli Israelin pääsarjassa runkosarjan viides, mutta tippui puolivälierässä jatkosta.

– Heidän parhaat aseensa löytyvät takakentältä, jossa Anthony Hickey ja Kadeem Allen pitävät hurjaa vauhtia sekä ovat kovia korintekijöitä. He tulevat varmasti asettamaan haasteen meidän kaari- ja palloskriinipuolustukselle. Vastassa on iso ja atleettinen joukkue.

Tuleva ottelu on Kataja Basketille seurahistorian 99. kansainvälisillä kentillä. Otteluiden lukumäärässä joukkue nousee jakamaan suomalaisjoukkueiden maratontaulukon kärkipaikkaa yhdessä Torpan Poikien kanssa.

Keskiviikon ottelu on vapaasti katsottavissa FIBA:n YouTube kanavalla alkaen klo 17.00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote