Lauantai-illan Korisliigan kierroksella nähtiin pari yllätystä.  Kierroksen voittajia olivat BC Nokia, Kobrat, KTP-Basket ja Lahti Basketball.

BC Nokia matkusti Saloon ainoastaan kahdeksan miehen voimin, mutta onnistui silti hakemaan retkeltä sarjapisteet mukaansa. Kotikentällään pelannut Vilpas taipui tiukoin luvuin 65–72.

Voiton avaintekijöinä Nokian vajaissa riveissä työskentelivät muiden muassa yhdysvaltalainen pistetykki Johnathan Stove ja kotimainen korinalusmies Kalle Peltonen. Stove kirjautti nimiinsä komeat 28 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Peltonen puolestaan jäi yhdeksään pisteeseen mutta nokitti levypallosaldossa tuloksella yhdeksän.

Vilppaan kovin korintekijä oli yhdysvaltalainen Isaiah Crawley tasan 20:llä.

Kobrat kaatoi hallitsevan mestarin

Kobrien viime kausi jäi lopputulemissaan vaisuksi, mutta nyt ainakin lapualaisilta on nähty myrskyvaroitus. Joukkue nimittäin onnistui päihittämään hallitsevan mestarin Kauhajoen tuloksella 81–72.

Pelin pistenikkarit olivat Kobrien amerikkalaistakamies KJ Jackson 26:lla ja Kauhajoen kotkalaistaustainen kutosmies Severi Kaukiainen, jolle merkittiin 16. Kauhajoen toinen kotimainen tähtipelaaja Henri Kantonen kärsi takkuilevasta heittoillasta ja jäi kahdeksaan pisteeseen mutta keräsi kuitenkin seitsemän levypalloa.

Mubashar Ali väläytteli taitojaan KTP:n vierasvoitossa

Kouvojen kausi sai nihkeän alun, kun loukkaantumisvaikeuksista kärsinyt joukkue joutui nielemään kotonaan 82–95-tappion Kotkasta tulleelle KTP-Basketille.

Merkittävä osa voiton aineksista oli peräisin ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen suomalaissentteri Mubashar Alin kuumasta heittoillasta. Ali tykitti 22 pistettä huikeilla osumatarkkuuksilla, poimi ohessa viisi levypalloa ja torjui kahdesti. Myös laituri Vili Nyman oli vedossa ja lisäsi pakkaan 14 pistettä.

Kouvojen kokoonpanossa vahvinta työtä tilastojen valossa nähtiin 19 pistettä ja 11 levypalloa keränneeltä Austin Butlerilta.

Tapiolan Hongan Korisliiga-taival alkoi tappiolla

Tapiolan Honka palasi tälle kaudelle miesten Korisliigaan mutta joutui maistamaan heti tappiota. Espoolaisjoukkue taipui kotikentällään Lahti Basketballille luvuin 71–76.

Lahden riveissä nähtiin onnistumisia niin vahvistuksilta kuin suomalaisnuoriltakin. Michael Ertel II paukutti taululle 15 pistettä, ja Henri Ventoniemi puolestaan putsasi korinaluset merkkauttaen kymmenen levypalloa.

Hongan puolella sen sijaan vahvimmat onnistumiset tulivat ensisijaisesti kotimaisilta veteraanipelaajilta. Korisliigaan paluumuuton tehnyt paikalliskasvatti Carl Lindbom rekisteröi 18 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja pitkän linjan sentteri Tuukka Kotti lisäsi tilastoihin 11 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote