Miesten Korisliigassa nähtiin perjantaina voitot Helsinki Seagullsilta, Kauhajoelta ja Salon Vilppaalta.

Helsinki Seagulls nousi Korisliigan sarjataulukossa kakkossijalle otettuaan voiton Kouvoista. Mansikka-aholla pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 79–86-tappioon.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen viittasi ottelun alla vastustajaan nukkuvana jättiläisenä eikä turhaan. Seagullsin alku oli tahmea, mutta nyt käynnissä on jyrkkä nousukiito. Helsinkiläisten kovimmat pistesuoritukset nähtiin Jeffrey Carrollilta, 21, ja Antti Kanervolta, 15. Lisäksi Zena Edosomwan täytti tilastoja 14 pisteellä ja 16 levypallolla.

Kotijoukkueen paras pistemies oli Quanterrius Jackson 22 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Seagullsin kanssa samanlainen suunta on myös Kauhajoella. Hallitseva mestari pysyttelee helsinkiläisten rinnalla kymmenellä sarjapisteellä haettuaan tänään vierasvoiton Nokialta. Peli BC Nokiaa vastaan päättyi lukuihin 76–86.

Kauhajoen tilastohirmu ottelussa oli monella tapaa Jaye Crockett, jolle merkittiin 20 pistettä ja 11 levypalloa. Nokian tähtenä puolestaan loisti Jonathan Stove, joka upotti 25 pistettä.

Salon Vilpas otti kauden neljännen voittonsa ja teki sen ensimmäistä kertaa peräjälkeen edellisen kanssa. Seuran sarjatilanne kohentui voittolukuihin 4–5, kun Kotkassa pelattu ottelu KTP-Basketia vastaan päättyi tulokseen 84–85.

Salolaisten työtä erityisesti korien alla johti Keyshawn Feazell, joka tilastoi 21 pistettä, 11 levypalloa ja kolme torjuntaa. KTP:n riveistä sen sijaan erottui Jordan Giles, jolle merkittiin 19 pistettä ja viisi levypalloa.

Tappion kärsineen KTP:n voittomäärä kaudelta tähän mennessä on viisi, joten seura kulkee myös hyvissä kantimissa rinta rinnan aiemmin mainittujen Seagullsin ja Kauhajoen kanssa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote