Lauri Markkanen pelaa loistavaa kautta NBA:ssa. Markkanen on ollut Utahin ykkösnimi ja koko liigankin osalta kärkikastia.

Markkanen on alkukauden aikana tilastoinut 22,2 pistettä, 9,4 levypalloa kokonaisheittoprosentin ollessa 61%. Koripallotoimittaja Calvin Chappell kaivoi mielenkiintoisen faktatiedon Markkasen tilastorivistä.

Ainoat pelaajat, jotka ovat tällä kaudella Markkasen lisäksi yltäneet vastaavanlaiseen tilastoriviin, ovat Joel Embiid ja Giannis Antetokounmpo. Mikäli Markkanen pitää tahdin koko loppukauden, liittyy hän harvalukuiseen seuraan. Samaan tilastoriviin on aiemmin yltänyt vain 16 pelaajaa.

Listan ykkösenä löytyy Charles Barkley, joka ylsi temppuun kuudesti. Listalta löytyy sellaisia legendaarisia nimiä kuin Karl Malone, Shaquille O’Neil, David Robinson, Larry Bird, Patrick Ewing, Kevin McHale, Yao Ming ja Amar’e Stoudemire. Nykypelaajista saavutukseen ovat yltäneet Karl-Anthony Towns, Antetokounmpo, Nikola Jokic, Anthony Davis, Embiid ja Dwight Howard.