Susiladiesin EM-karsintaikkunan ensimmäinen vastustaja Ranska on EM-kisojen hallitseva hopeamitalisti, jonka lähivuosiin mahtuu myös pronssi Tokion olympialaisista 2020. Syksyllä pelatuissa MM-kisoissa Ranska taas sijoittui seitsemänneksi.

Euroopassa Ranska on kuulunut jo yli kymmenen vuotta kestomenestyjiin, kun ranskalaiset ovat napanneet EM-kisoista mitalin yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien. Vuoden 2009 mestaruuden ja 2011 pronssin jälkeen jokainen EM-kisat on päättynyt Ranskan hopeamitaliin – viidesti peräkkäin.

Australiassa syys-lokakuussa pelatuissa MM-kisoissa Ranska putosi puolivälierissä ja sijoittui seitsemänneksi.

Ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen Ranska (yksi voitto, yksi tappio) onkin vaikeassa tilanteessa, kun varmoja paikkoja vuoden 2023 EM-kisoihin on B-lohkossa tarjolla vain yksi. Lohkokakkosille kisapaikkoja on jaossa vain neljälle parhaalle, joten Ranska haluaa välttää keskinäiset vertailut.

Ranskan tilanteen vielä vaikeammaksi tekee, että joukkue hävisi ensimmäisessä karsintaottelussaan Ukrainalle 19 pistettä. Ranska kohtaa ensin Suomen torstaina, minkä jälkeen sunnuntaina vastaan tulee uudestaan Ukraina ja piste-erolla voi olla suurikin merkitys, mikäli molemmat joukkueet selviävät karsinnoista yhdellä tappiolla.

Ranska on nimennyt 15 pelaajaa marraskuun EM-karsintaikkunaan, josta löytyvät muun muassa Las Vegas Acesin riveissä alkusyksystä WNBA:n mestaruuden voittanut Iliana Rupert, joka oli päättyneellä kaudella yhdessä Awak Kuierin kanssa ainoa WNBA:n 2001-syntynyt pelaaja, huipputaitava Marine Johannes sekä kokeneet Helena Ciak ja Sarah Michel.

Ranska ja Suomi kohtaavat Arena Saint-Étiennessa torstaina 24.11. Suomen aikaa klo 21:30.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut