Susiladiesin EM-karsintaikkunan ensimmäinen vastustaja on Ranska, joka on tuskin ehtinyt sulatella syys-lokakuussa pelattuja MM-kisoja. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman käy lävitse Ranskan vahvuudet ja avainpelaajat, sekä Suomen iskupaikat.

MM-kisat 2022 päättyivät Australian Sydneyssä lokakuun ensimmäinen päivä ja siitä alle kaksi kuukautta myöhemmin seitsemänneksi sijoittunut Ranska karsii paikasta EM-kisoihin 2023. Ranskalla on ensimmäisenä vastassa Suomi; sen jälkeen Ukraina, jolle ranskalaiset hävisivät edellisessä EM-karsintaikkunassa.

– Ranska laittaa kovaa painetta palloon ja tulee aktiivisesti syöttölinjoille. Ne ovat selkeästi heidän vahvuutensa. Vastaavasti puolustukseen palaaminen ja palloskriinitilanteiden puolustaminen olivat MM-kisoissa asioita, joiden kautta vastustajat pystyivät heitä satuttamaan. Niihin meidänkin on onnistuttava iskemään, Hellman kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Hyökkäyspäässä taas Ranska välillä jopa hipoo täydellisyyttä. Valmentajien saatavilla olevat tilastoinnit kertovat, että MM-kisoissa Ranska toteutti hyökkäyspelaamistaan lähes jokaisella osa-alueella erinomaisesti.

– Hyökkäyksen osalta he olivat MM-kisoissa aivan terävintä kärkeä. He saivat myös pienen upgraden hyökkäykseen näihin karsintoihin. Vaikka heiltä puuttuu Gabby Williams, niin tilalle ovat tulleet Marine Johannes ja Valeriane Vukosavljevic, Hellman aloittaa.

– Heidän kyky luoda pieniä etuja, ja muuttaa niitä korkean laadun korintekopaikoiksi, on loistava. Meidän pitää pystyä nousemaan uudelle tasolle puolustuspelaamisessa – erityisesti pallonpaineen ylläpitämisen ja aktiivisen sijoittumisen suhteen.

Coach Hellmanin tärpit – seuraa heitä

Marine Johannes (177 cm/27 vuotta): ”Haluaa tehdä aina sen näyttävimmän suorituksen, mihin hän myös yleensä pystyy. Samalla se on hänen heikkoutensa, että suoritusten pitää aina olla näyttäviä. Hän on myös erinomainen kolmen pisteen heittäjä omasta kuljetuksesta ja ottaa myös niissä korkean vaikeustason heittoja.”

Valeriane Vukosavljevic (184/28): ”Tällä hetkellä Euroliigan toiseksi paras pistenainen 23,5 pisteen keskiarvolla. Erittäin kovan luokan korintekijä, joka pystyy tekemään niitä monipuolisesti.”

Alexia Chartereau (190/24): ”Vaikka heillä on kovia isoja pelaajia, niin Chartereau on meidän puolustusta ajatellen heidän tärkein iso pelaaja. Tekee nopeasti päätöksiä ja syöttää hyvin. Vahvarakenteinen pelaaja, oka pystyy palloskriinitilanteissa sekä poppaamaan että rollaamaan.”

Ranska ja Suomi kohtaavat Arena Saint-Étiennessa torstaina 24.11. Suomen aikaa klo 21:30. Ottelu on vapaasti katsottavissa FIBA:n YouTube-kanavalla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote