Kouvot Basket Oy ja Jyri Lehtonen jatkavat yhteistä taivaltaan myös tämän kauden jälkeen, kun duo sopi yhteistuumin kauden 2023-2024 kattavasta jatkosta.

Kuluva kausi on 48-vuotiaalle Lehtoselle jo 10. Kouvojen edustusjoukkueen päävalmentajana. Lehtosen tie päävalmentajana kotimaan ylimmällä sarjatasolla alkoi Korihaissa vuonna 2007. Ensimmäinen pesti Kouvoissa aukeni puolestaan kaudella 2010-2011.

Turussa syntynyt Jyri Lehtonen johdatti Kouvot seuran neljänteen Suomen mestaruuteen vuonna 2016. Keväällä 2019 Lehtonen käskytti suojattinsa hopealle. Kumpaisellakin kaudella Lehtonen valittiin Korisliigan vuoden valmentajaksi. Lehtosella on valmennusuralta vyöllään yhteensä 592 ottelua, tällä määrällä lohkeaa Korisliigan valmentajien all time -rankingissa sija viisi. Korisliigan tämän hetken aktiivivalmentajista Lehtonen on kokenein ottelumäärällä mitattuna oleva valmentaja.

– Joukkueellamme on ollut tällä kaudella paljon vastoinkäymisiä. Kaudesta jää hirmuisesti jossiteltavaa, sen voi sanoa jo nyt. Joukkueessa on myös paljon päättyviä sopimuksia mikä tarkoittaa suurehkoa pelaajiston vaihtuvuutta tulevalle kaudelle. Rekrytointi on yksi lempipuuhistani, Lehtonen kertoo Kouvojen sivuilla.

– Vastoinkäymisten aikana seurajohto on ollut hienosti tukemassa valmennusta, ja staffi ympärillä tekee pyyteetöntä vapaaehtoistyötä pelaajien hyväksi. Kouvolassa on hyvä elää ja valmentaa, Lehtonen paaluttaa.

Lähde: Kouvojen verkkosivut