Naisten Korisliigassa lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

ToPo:lle voitto paikalliskamppailusta

Helsinkiläisjoukkueet kohtasivat toisensa Töölön Kisahallissa. Vierasjoukkueena pelannut HBA kiusasi ToPo:a pitkään, mutta lopulta kotijoukkue vei voiton 86-75.

ToPo:n pallonliike oli ottelussa parempaa ja heille kirjattiin 28 koriin johtanutta syöttöä.

Ilmar’I Thomas teki ottelussa 27 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Taru Tuukkanen oli joka paikassa ja keräsi lähes tripla-tuplan. Hänelle merkittiin 17 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Märskyn Fiia Hellsten laittoi oman piste-ennätyksensä uusiksi. Se on nyt 23 pistettä. Lisäksi hän keräsi seitsemän levypalloa.

Peli-Karhuille viikon toinen voitto

PeKa haki päivän ottelussa vierasvoiton Pyrinnön kustannuksella. Kotkalaiset pelasivat todella vahvan toisen jakson ja karkasivat sen turvin voittoon 94-71.

Koriin johtaneita syöttöjä merkittiin Peli-Karhuille 34, kun kotijoukkueen määrä jäi 19.

Kotkalaisten syötöistä 17 kirjattiin Rashida Timbillalle. Hän laittoikin sarjan syöttöennätyksen uusiksi. Lisäksi hän pussitti yhdeksän pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Natalie Kleeman-Day heitti 22 pistettä. Tera Reed heitti Pyrinnölle 30 pistettä.

Puolustuspeli johdatti EBT:n kotivoittoon

EBT emännöi illan ottelussa Lappeenrannan Catzia. Kotijoukkue meni menojaan jo ensimmäisellä puoliajalla, kun se piti vieraat 24 pisteessä. Voitto kirjattiin lopulta espoolaisille 107-66.

Carmen Tyson-Thomas pelasi ottelussa 26 minuuttia, mutta oli todella tehokas. Hänelle kirjattiin 35 pistettä ja 14 levypalloa. Mirva Karvinen heitti 19 pistettä ja teki samalla oman piste-ennätyksensä.

Raziyah Farrington jäi yksinäiseksi Catzin puolella. Hän heitti 26 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

FoA vei jatkoaikatrillerin

Forssan alku emännöi Tapiolan Honkaa illan ottelussa. Tasainen ottelu eteni aina jatkoajalle asti, kun Cierra Walker tasoitti pelin neljännen jakson lopulla. Jatkoajalla kotijoukkue oli kuitenkin parempi ja vei sarjapisteet 97-94.

Caterrion Thompson esiintyi vahvasti. Hän heitti 25 pistettä, nappasi kahdeksan levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Jade Vega johti hienosti forssalaisten peliä. Hän tilastoi 20 pistettä, kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja seitsemän levypalloa.

Walker pussitti Hongalle 26 pistettä. Elsa Lemmilä keräsi tupla-tuplan 17 pisteellä ja 14 levypallolla.