Itsenäisyyspäivän voitot menivät miesten Korisliigassa Katajalle, Kouvoille ja Nokialle.

Kataja Basket otti Lapualla Kobrista sekä tärkeän että varsin reippaan voiton. Korisliigan kärkipaikkaa pitkään pitänyt isäntäjoukkue taipui rytäkässä 63–88. Kataja kiilasi voiton ansiosta sarjataulukon toiselle sijalle Kauhajoen perään, ja Kobrat putosi kolmanneksi.

Voittajajoukkueen kovin tilastonikkari ottelussa oli Lamonte Turner. Penkiltä peliin tullut Turner kirjautti huonosta vapaaheittoillastaan huolimatta 18 pistettä, kymmenen koriin johtavaa syöttöä ja kolme riistoa.

Kobrien paras pistemies oli Danny Pippen II 14:llä. Takamies Antto Nikkariselle merkittiin yhdeksän pistettä ja neljä syöttöä.

Kouvot haki niin ikään vierasvoiton, kun Korihait kaatui Uudessakaupungissa luvuin 88–102. Kouvot pitää parhaillaan sarjataulukon kuudetta sijaa, Korihait yhä viimeistä.

Illan tuttu tähti oli lokakuussa Kuukauden vahvimpana palkittu Deshon Taylor, joka naulasi tällä kertaa 42 pistettä. Lisäksi hän jakoi seitsemän syöttöä ja nappasi kaksi riistoa.

Korihaiden korihai oli Quin Cooper 19 pisteellä.

BC Nokian ja Tapiolan Hongan välisessä ottelussa Nokia otti tiukan 76–72-kotivoiton. Isännillä oli leveä johtoasema pitkän aikaa, mutta lopussa Honka alkoi kaventaa uhkaavasti. Lento kuitenkin katkesi kesken ennen maaliviivaa. Nokia on Korisliigan seitsemännellä sijalla, Honka puolestaan kymmenentenä.

Nokian kovin tilastonikkari oli Alan Herndon 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Hongan puolella sen sijaan Carl Lindbom esitti vahvimpia otteita takomalla 18 pistettä ja ottamalla yhdeksän levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote