Iowassa sijaitsevan Grinnellin yliopistojoukkue teki historiaa hiljattain heittämällä ennätysmäärän kolmen pisteen heittoja yhdessä pelissä.

Grinnell heitti pelkästään kolmen pisteen heittoja koko pelin ajan. Yhteensä pallo lähti ilmaan kaaren takaa peräti 111 kertaa. Aikaisempi yhden ottelun yritettyjen kolmen pisteen heittojen ennätys oli Troyn yliopistolla vuodelta 1992, jolloin Troy heitti 109 kolkkia.

Grinnell sai kolmen pisteen heitoistaan 40 sisään voittaen Emmaus Bible Collegen 124-67. Loput neljä pistettä tulivat vapaaheittoviivalta. Joukkueella ei ollut ottelussa yhtään kahden pisteen heittoyritystä.

Kyseessä ei ole Grinnellin tapauksessa mikään erikoisuus, sillä sen peli pohjautuu filosofiaan, jossa pyritään saamaan pallo ilmaan mahdollisimman nopeasti kolmen pisteen viivan takaa. Lisäksi peliajatukseen kuuluu jatkuva koko kentän prässi ja rynniminen hyökkäyslevyille.

Grinnell on aiemminkin yltänyt ennätyskirjoihin, sillä joukkueella on nimissään NCAA:n ennätys onnistuneista kolmen pisteen heitoista, kun vuonna 2018 joukkue paukutti 42 sisään – silloinkin Emmaus oli vastaanottavana osapuolena.

Grinnellin entinen takamies Jack Taylor pitää hallussaan NCAA:n yhden ottelun piste-ennätystä, kun hän heitti vuonna 2012 peräti 138 pistettä yhdessä ottelussa. 

Grinnell pelaa NCAA:n III-divisioonassa.