Kauhajoki jatkoi voittokulkuaan FIBA Europe Cupin jatkolohkon toisessa ottelussa, kun se voitti ukrainalaisen BC Budivelnyk Kiovan Italiassa pelatussa ottelussa lukemin 72–65 (42–36).

Jos aiemmat Kauhajoen europelit ovat olleet korijuhlaa, tiistainen ottelu noudatti toisenlaista käsikirjoitusta. BC Budivelnyk Kiova ei päästänyt vieraitaan juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, vaan jokaisen korin eteen joukkueet joutuivat tekemään rutkasti töitä.

– Avainasia voitossa oli, että vastustaja pidettiin 65 pisteessä. Tänään voitto tuli sillä, että jaksettiin puolustuspäässä tehdä oikeita asioita. Vastustaja oli todella fyysisen ja pystyimme silti voittamaan levypallot ja se on kova suoritus. Puolustuksemme toimi tänään hyvin ensimmäisen kympin jälkeen, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

– Pitää olla tyytyväinen loppuvuoteen, kun voitimme tässä kilpailussa kahdeksasta ottelusta seitsemän. Tuloksellisesti tämä on mennyt yli odotusten, kun olemme pystyneet haastamaan ja voittamaan isoja joukkueita. Pitää kiittää näitä kaikkia 12 pelaajaa, jotka ovat tuoneet oman panoksensa tähän.

Kauhajoelta kaksinumeroisille ylsivät 16 pistettä viimeistellyt Cameron Jones, 13 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan kasannut Jaye Crockett sekä 11 pistettä upottanut Kuany Kuany. Loppuhetkillä kaksi isoa koria nostellut ja tärkeän hyökkääjän virheen vastustajalle aiheuttanut Daniel Dolenc viimeisteli 9 pistettä.

Kauhajoki on voittanut molemmat ottelunsa jatkolohkossa. Kauhajoen FIBA Europe Cupin jatkolohko jatkuu joukkueen osalta 10. tammikuuta Hapoel Haifan vieraana Israelissa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut