Miesten Korisliigan keskiviikkoillan viidestä ottelusta sarjapisteet menivät Vilpaalle, Seagullsille, Kauhajoelle, Nokialle ja Kouvoille.

Vilppaan voittoputki jatkuu. Salolaisjoukkue otti tänään kotihallissaan tasaväkisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen huiman 101–77-voiton Tapiolan Hongasta ja nousi Korisliigan kolmannelle sijalle.

Varsinaissuomalaisten voittajien pistekuningas kentällä oli Jalon Pipkins tasan 20:llä, mutta erityisen monipuolista esiintymistä nähtiin takamies Perttu Blomgreniltä, joka tilastoi 14 pistettä, kuusi levypalloa, kolme koriin johtavaa syöttöä ja kaksi riistoa.

Tappion kärsineen Hongan korikeisari oli Jahlil Tripp 23 pisteellä.

Kouvot ja Kobrat sen sijaan joutuivat selvittelemään välejään loppusummeriin saakka. Lopulta kuitenkin kotijoukkue Kobrat taipui 98–100.

Voittajajoukkue Kouvojen Quanterrius Jackson tilastoi 27 pistettä ja kymmenen levypalloa. Kobrien KJ Jackson takoi 22 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Nokialla nähtiin kotijoukkueen vahva esitys, kun BC Nokia taivutti Korihait 93–86.

Isäntien hyökkäystä johti ansiokkaasti kapteeni Antero Lehto, joka tilastoi 21 pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä. Vieraiden puolella onnistumisia nähtiin niin ikään kotimaiselta takamieheltä, kun Trey Niemi kirjautti 18 pistettä, viisi syöttöä ja kolme riistoa.

Tampereen Pyrintö taipui kotonaan sarjakärki Kauhajoelle 72–95.

Tasapainottoman ottelun lopputulosta ei auttanut, vaikka tamperelaisseuran kapteeni Osku Heinonen oli huimassa heittovireessä. Heinonen pussitti 22 pistettä osumalla kaaren takaa kuusi kertaa seitsemällä yrityksellä.

Voittajajoukkue Kauhajoen pistetilastoa johti Jaye Crockett 19:llä.

Helsinki Seagulls sai lisättyä eroaan Kataja Basketiin keskinäisellä voitolla. Töölössä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 97–81-voittoon. Seagulls on parhaillaan sarjan toisena, kun taas Kataja putosi Vilppaan taakse sijalle neljä.

Ottelun pistekuninkaat olivat Seagullsin Jeffrey Carroll ja Katajan Lamonte Turner, kumpikin 22:lla. Hallitseva Kuukauden Vahvin, Seagullsin sentteri Zena Edosomwan, keräsi 13 pistettä, 15 levypalloa sekä riisti ja torjui kahdesti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote