Lauri Markkanen pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen 49 pistettä, kun Utah Jazz katkaisi viiteen venyneen tappioputkensa Houston Rocketsia vastaan 131-114 (64-56). Markkanen repi pisteidensä kylkeen vielä kahdeksan levypalloa.

Jazz nappasi aikaisen johtoaseman Markkasen heiluttaessa tahtipuikkoa 18 pisteellä avausneljänneksellä. Vaikka ero pysyi kymmenen pisteen tuntumassa, niin Rockets pysyi iskuetäisyydellä, päästen jopa hetkeksi johtoon kolmannella neljänneksellä.

Päätösneljänneksen loppupuolella Jazz äityi 14-0-juoksuun, jonka myötä ero venyi selviin loppulukemiin.

Markkasen aiempi piste-ennätys oli 38 pistettä, joka syntyi marras- ja joulukuun kahdessa ottelussa.

– Olen sanonut kerta toisensa jälkeen tänä kautena, että se on joukkuekaverini ja valmennusjohto, jotka ovat laittaneet minut oikealla paikalle, jotta voin menestyä. Joukkuekaverini tekivät erinomaista työtä toimittaen minulle pallon ja sain upotettua heitot, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Vähän yli 38 minuuttia pelannut Markkanen osui pelitilanneheittonsa 15/27, joista kolmoset 6/15. Markkanen pääsi myös ahnaasti vapaaheittoviivalle, josta hän heitti jokaisen 13 vapaaheitostaan sisään.

Pisteidensä lisäksi Markkanen keräsi kahdeksan levypalloa, yhden syötön ja torjunnan.

Jazzin muut pistemiehet olivat Jordan Clarkson (19/4/5 syöttöä) ja Malik Beasley (19/0). Rocketsin pistekolmikko taas oli Jalen Green (30/4), Alperen Sengun (20/14) ja Kevin Porter Jr. (23/6).

Ennen Rockets-voittoa Jazz hävisi viisi peliä putkeen. Jazz on nyt läntisen konferenssin kymmenentenä 20 voitolla ja 21 tappiolla.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
TERVE LAURI MARKKANEN 👋🇫🇮

The Finnisher paukutti taululle uransa ennätyspisteet 4️⃣9️⃣ ja päätti omin käsin Jazzin tappioputken Houstonissa 💪🏀 Koko historiallinen kooste ja Laurin seuraava matsi Chicagossa la-su yönä katseluun Ruudusta❗

#NBAfi #koripallo #koris

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Markkanen oli koko NBA:n yön ylivoimainen pistekunkku. Jopa hurjassa vireessä oleva Luka Doncic (23) hyytyi Bostonin pihdeissä, kun Jayson Tatum (29/14/10) siivitti tripla-tuplallaan Bostonin voittoon. Ja Morant (32) ja Jaren Jackson (31/10) johdattivat Memphisin voittoon Orlandosta tulokaspelaaja Paolo Bancheron (30/9) vahvasta pelistä huolimatta. Denver jyräsi Clippersin yli. Harvinaisesti ottelussa yksikään pelaaja ei tehnyt 18 pistettä enempää ottelun ratkettua jo varhaisessa vaiheessa ja molempien keskittyessä kierrättämään rotaatiotaan.

NBA:n viime yön tulokset:
Orlando-Memphis 115-123
Dallas-Boston 95-124
Houston-Utah 114-131
Denver-Clippers 122-91

Lähde: Koripalloliiton tiedote