Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

Kauhajoen osalta padot murtuivat kolmannella neljänneksellä. Vain 28 pistettä avauspuolikkaalla tehneet vieraat laittoivat koria korin perään vieden neljänneksen peräti 32–8. Kun ilotulitus jatkui päätöskympin avausminuuteilla, ei voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä.

Kauhajoen parhaimmistoa olivat 23 pistettä kovalla prosentilla (FG: 10/11) viimeistellyt Jaye Crockett, 15 pinnaa nakuttanut Kuany Kuany sekä 10 pinnaa mieheen heittäneet Henri Kantonen ja Severi Kaukiainen.

Kauhajoki on voittanut nyt kaikki neljä jatkolohkon otteluaan ja pitää nimissään lohkon kärkipaikkaa puhtaalla pelillään. Lohkon kaksi parasta etenevät puolivälieriin, ja sen pahimmat kilpailijat ovat 2–2-saldolla olevat BC Budivelnyk Kiova sekä Hapoel Haifa.

Kauhajoki kohtaa kotikentällään molemmat kahdessa voitossa olevat kilpailijansa vielä jäljellä olevissa otteluissa. Budivelnyk matkaa Kauhajoelle 1. helmikuuta ja Hapoel Haifa 7. helmikuuta.

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe, jossa 16 jäljellä olevaa joukkuetta on jaettu neljään lohkoon. Jokaisen lohkon kaksi parasta jatkaa pudotuspeleihin.

Hallitseva mestari Teneriffa aloitti vakuuttavasti voittamalla Murcian selvästi 85-65 (48-34). Sasu Salin sukitti kahdeksan pistettä napaten lisäksi kaksi levypalloa, riiston ja antaen yhden syötön.
Ottelutilastot

Alexander Madsen ei ollut AEK:n kokoonpanossa, kun ateenalaisjoukkue aloitti oman urakkansa 66-86 (39-44)-vierastappiolla Malagaa vastaan.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn sen sijaan nappasi 74-68 (43-32)-voiton turkkilaisesta Bahcesehirista.
Ottelutilastot

FIBA Europe Cupin puolella Edon Maxhuni syttyi jälleen liekkeihin entistä seuraansa vastaan ja piti Merlins Crailsheimin jatkohaaveet elossa 102-97 (60-47)-voitolla Heroes Den Boschista. Maxhuni sinetöi Merlinsille voiton ottamalla loppuhetkillä riiston ja naulaamalla seuranneet vapaaheitot varmasti sisään. Takamiestaituri flirttaili tupla-tuplan kanssa 18 pisteen, kahden levypallon, yhdeksän syötön ja kahden riiston tilastoilla. Merlins on lohkossa toisena kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova sen sijaan taipui Porton vieraana 64-90 (34-44). Palmi oli joukkueensa paras pistemies 16 pisteen saldolla täytellen tilastojaan myös kolmella levypallolla. Hopkins keräsi kekoon kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, riiston ja torjunnan. Tappion myötä Craiovan jatkohaaveet kariutuivat ja se on hävinnyt kaikki neljä peliään.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote