Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

Teneriffa ja Sasu Salin jatkavat hallitsevan mestarin elkein Mestarien liigassa, kun Darüssafaka kaatui Istanbulissa 80-59 (43-25). Salin naulasi 17 pistettä ja koristeli tilastojaan vielä kahdella levypallolla ja kahdella riistolla. Teneriffa on voittanut molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentaman Bonnin vahva vire Mestarien liigassa sai jatkoa voitettuaan viime kauden finalisti Manresan selvästi 87-69 (41-33). Voitto oli Bonnille Mestarien liigassa seitsemäs peräkkäinen.
Ottelutilastot

FIBA Europe Cupissa Edon Maxhunin Merlins Crailsheimin jatkohaaveet kokivat kovan kolauksen, kun se hävisi kotonaan Kalev/Cramolle 76-79 (41-39). Maxhuni oli taas joukkueensa parhaimmistoa 16 pisteen, kahden levypallon ja viiden syötön tilastoilla.

Merlins ja virolaisjoukkue ovat tasapisteissä ennen päätöskierroksen ottelua ja Kalev/Cramolla on keskinäisessä vertailussa etu voitettuaan molemmat keskinäiset kohtaamiset. Näin ollen Merlinsin pitää voittaa päätöspelissään tappiotta pelanneen Gaziantepin ja toivoa samalla, että Kalev/Cramo häviää omassa pelissään Heroes Den Boschille.
Ottelutilastot

Topias Palmi oli Craiovan selvä ykkösnimi hänen upottaessaan 23 pistettä, mutta sekään ei riittänyt avaamaan romanialaisjoukkueen voittotiliä jatkolohkovaiheessa. Cholet Basket oli vieraskentällä vahvempi lukemin 71-64 (39-27). Palmi tilastoi myös neljä levypalloa. Shawn Hopkinsille merkittiin kolme pistettä ja levypallo.
Ottelutilastot

Ilari Seppälä nautti taas isoa vastuuta, mutta Saint-Chamond taipui Antibes Sharksin vieraana 64-76 (29-41). Seppälälle merkittiin kolme pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Saint-Chamond on Ranskan ProB:ssä toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Remu Raitanen liekitti Albaceten tärkeään 72-65 (45-31)-voittoon. Raitanen loisti joukkueen parhaana pistemiehen täräyttäen 21 pistettä ja päälle vielä kahdeksan levypalloa, joista peräti viisi hyökkäyspäässä. Samalla Albacete karisteli jumbosijoja kauemmaksi.
Ottelutilastot

Norjan liigassa Fiifi Aidoon Fyllingen koki kirvelevän 67-69 (32-40)-tappion Gimlen vieraana. Aidoo rokotti kotijoukkuetta 14 pisteen, kahden syötön, kolmen riiston ja torjunnan verran.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Saksan liigassa, kun se kaatoi vieraskentällä Frankfurt Skylinersin 94-82 (43-38). Heidelberg kipusi sarjassa sijalle 12 voiton päähän pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Puolivälieräpaikan FIBA Europe Cupissa jo varmistanut Kauhajoki pelasi keskiviikkona lohkovoitosta kotikentällään ukrainalaista BC Budivelnyk Kiovaa vastaan. Vieraat olivat vahvempia 62–65, mutta pieni tappio riitti varmistamaan kauhajokisille jatkolohkon lohkovoiton.

Kauhajoen IKH Areena tarjosi runsaslukuiselle yleisölle tiukan kamppailun lohkovoitosta. Vieraat olisivat tarvinneet vähintään 7 pisteen voiton, mikäli heillä olisi ollut lohkon viimeisessä ottelussa vielä teoreettinen mahdollisuus suistaa Kauhajoki pois kärkipaikalta.

Kauhajoelta kaksinumeroisille ylsivät 14 pistettä viimeistellyt Daniel Dolenc sekä 12 pistettä mieheen osuneet Kuany Kuany sekä Jaye Crockett. Henri Kantonen tarjoili yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Lopputulos varmisti Kauhajoelle lohkovoiton ja samalla kotiedun puolivälieriin. Kauhajoki kohtaa kotikentällään jatkolohkon päätösottelussa israelilaisen Hapoel Haifan tiistaina 7. helmikuuta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote