NBA:ssa Lauri Markkanen säkitti hurjat 43 pistettä ja repi 10 levypalloa, kun Utah Jazz voitti jatkoajalla Oklahoma City Thunderin 119-120 (55-46, 106-106). Markkanen sinetöi voiton heittämällä kolme vapaaheittoa sisään 4,6 sekuntia ennen loppusummeria.

Jazz oli tappiolla pahimmillaan 10 pistettä toisella puoliajalla, kunnes Jazz aloitti loppukirin päätösneljänneksellä. Suomalainen säkitti peräti 18 pistettä päätösneljännekseen, mikä poiki jatkoajan, kun Walker Kessler tasoitti ottelun 4,6 sekuntia ennen varsinaiset peliajan loppumista.

Jatkoajalla Markkanen tasoitti puolitoista minuuttia ennen loppua pelin, mutta Thunder nappasi johtoaseman takaisin. 4,6 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä Markkasta rikottiin kolmen pisteen yrityksessä ja hän sinetöi loppulukemat heittämällä jokaisen kolmesta vapaaheitostaan sisään.

Markkanen pelasi kokonaisuudessaan 40 minuuttia ja 26 sekuntia, joiden aikana hän tehtaili 43 pistettä, 10 levypalloa ja kaksi syöttöä. Pelitilanneheittonsa suomalainen osui 15/28, joista kolmoset 3/12. Vapaaheittonsa hän heitti puhtaasti 10/10.

Kyseessä on Markkasen toiseksi korkein pistelukema tällä kaudella ja ensimmäinen yli 40 pisteen tupla-tupla.

Jazzin toiseksi paras pistemies oli Jordan Clarkson, jonka saldo oli 24 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Thunderin ykkönen oli Shai Gilgeous-Alexander, joka tilastoi 39 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Jazz on nyt läntisen konferenssin yhdeksäntenä 30 voitolla ja 31 tappiolla.

Utah Jazz

@utahjazz
Fresh off his first all-star appearance, Lauri gets his first 40-point double-double of his career 🇫🇮

#TakeNote | @ZionsBank

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Lakers jyräsi Golden Staten, vaikka LeBron James (13) ja Anthony Davis (12) jäivät itselleen vaatimattomiin pistemääriin, kun Malik Beasley (25) otti pistevastuuta itselleen. Luka Doncic (28/7/10) ja kakkosviulua soittanut Kyrie Irving (23) siivittivät Dallasin selvään voittoon San Antoniosta.

Boston pystyi pitämään Indianan kurissa Myles Turnerin 40/10-tupla-tuplan illasta huolimatta, kun Jayson Tatum (31/12) ja Jaylen Brown (30/11) siivittivät Bostonin voittoon. Michael Porterin (25) ja Nikola Jokicin (24/18/13) johdolla Denver haki pisteet Clevelandista ja James Harden (31) sekä Joel Embiid (27/19) muodostivat jälleen Philadelphian selkärangan Memphis-voitossa.

NBA:n viime yön tulokset:
Cleveland-Denver 109-115
Indiana-Booston 138-142 ja.
Orlando-Detroit 108-106
Philadelphia-Memphis 110-105
Toronto-New Orleans 115-110
Dallas-San antonio 142-116
Utah-Oklahoma City 120-119