Helmikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden pelaajaksi valittiin Lahti Basketballin monipuolinen Chris Clarke. Naisten puolella palkinnon pokkasi Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

Lahti Basketballin helmikuu oli vahvasti plusmerkkinen. Joukkue voitti pelaamastaan viidestä ottelusta neljä. Joukkueella on pelaamatta neljä jatkosarjan ottelua, ja viimeinen pudotuspelipaikka on kahden voiton päässä.

Chris Clarke palasi mastokaupunkiin vuodenvaiheessa ja meno on sen jälkeen ollut hurjaa. Helmikuussa monipuolinen Clarke tilastoi keskiarvoikseen 18,8 pistettä, 14,6 pistettä ja 10,2 koriin johtanutta syöttöä.

Clarke on tällä kaudella siirtynyt Korisliigan triplatuplatilaston piikkipaikalle yhdeksällä kiinnityksellään. Huomionarvoista on se, että Clarke tarvitsi ennätykseen vain 36 ottelua.

Tammikuun Kuukauden vahvimmaksi valittiin Kauhajoen Severi Kaukiainen. Ennen Kaukiaista kaksi edellistä Kuukauden vahvin -palkintoa matkasivat Helsinki Seagullsiin, kun Jeffrey Carroll ja Zena Edosomwan saivat kyseiset palkinnot.

Upean kuukauden pelanneelle Kososelle tunnustusta

Peli-Karhut voitti helmikuussa pelaamastaan kolmesta ottelusta kaksi. Joukkue on parhaillaan matkalla ylemmän jatkosarjan voittoon, kun on pelaamatta viisi ottelua. Joukkueen etumatka kakkosena olevaan EBT:hen on kaksi voittoa.

Roosa Kosonen oli helmikuussa kovassa vireessä, kun hän kirjautti keskiarvoikseen 20,7 pistettä ja 12,7 levypalloa.

23-vuotias Catz-kasvatti on kahdesti valittu naisten Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi (2018, 2021). Kosonen kuului Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen helmikuun maajoukkueikkunassa.

Kaksi edellistä Kuukauden vahvin -palkintoa meni Tapiolan Honkaan, kun Elsa Lemmilä ja Madelynn Utti valittiin sarjan kuukauden parhaimmiksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote