Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

Korisliigan alemman jatkosarjan toinen jatkoon pääsijä on ratkennut. BC Nokia kaatoi paikalliskilpailijansa Tampereen Pyrinnön 100–82 ja näin ollen sai varmistettua paikkansa pudotuspeleissä.

Lopputuloksesta oli kiittäminen muiden muassa Perrion Callandretia, joka tilastoi 29 pistettä ja kahdeksan levypalloa, sekä Antero Lehtoa, joka upotti 19 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Pyrinnön korkein pistemäärä, 24, nähtiin Ike Smithiltä. Tamperelaisjoukkue on parhaillaan kiinni toisessa alemman jatkosarjan playoff-paikassa mutta voi sen yhä menettää.

Toinen merkittävä käänne alemmassa jatkosarjassa tapahtui, kun Tapiolan Honka taipui kotikentällään Espoossa luvuin 71–98 jumbokilpailijaansa Korihaita vastaan. Uudestakaupungista saapuneet vieraat varmistivat näin oman pysymisensä pääsarjassa ja lähettivät Hongan hakemaan vauhtia 1. divisioona A:sta.

Ottelun pistekuninkaat olivat Korihaiden Quin Cooper 32:lla ja Hongan Adrien Lawson Jr. 21:llä.

Lahti Basketball tasoitti voittotilinsä Kobrien kanssa, kun jälkimmäisenä mainittu hävisi illan keskinäisen kohtaamisen kotikentällään luvuin 103–112. Kumpikin joukkueista on nyt yhden voiton verran Pyrinnön takana eli yhä vahvoja ehdokkaita viimeiselle playoff-paikalle.

Ottelusta teki ehdottomasti poikkeuksellisen se, että molemmissa joukkueissa nähtiin samana iltana yli 40 pisteen yksilösuoritus. Voittajajoukkue Lahden riveissä Michael Ertel II kirjautti tarkalleen 41, kun taas Kobrien David Nichols ylsi 43:een. Lahden triplatuplakone Chris Clarke jäi syötön päähän jälleen yhdestä noteerauksesta tilastoidessaan 32 pistettä, 14 levypalloa ja yhdeksän syöttöä.

Ylemmän jatkosarjan kärki vaihtelee

Helsinki Seagulls ei jätä Kauhajokea rauhaan hamutessaan ylemmän jatkosarjan paalupaikkaa. Lokit kaatoivat perjantaina Kataja Basketin 101–87 ja tasoittivat taas pistetilin Karhun kanssa. Katajan sijoitus sarjataulukossa on viides.

Ottelun pistekuninkaat löytyivät tänään kummastakin joukkueesta suomalaisista takamiehistä, kun Seagullsin Antti Kanervo pussitti 28 pistettä ja Katajan Tuomas Hirvonen puolestaan 21.

Myös toisessa yläsarjan ottelussa nähtiin suomalaisten pistetykkien juhlaa, kun Salon Vilpas taivutti Kouvot 109–86. Vilppaan riveissä hyökkäystyötä johti Mikko Koivisto 31 pisteellä, kun taas Kouvojen kovin saldo oli Joel Mäntysen 19.

Vilpas on parhaillaan sarjataulukon kolmantena ja Kouvot puolestaan kuudentena.

Lähde: Koripalloliiton tiedote