Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt BC Nokian Johnathan Stovelle 300 €:n ja Lahti Basketballin Chris Clarkelle 700 €:n sakkorangaistukset.

Lisäksi seuroja rankaistiin: BC Nokia sai varoituksen ja Lahti Basketball sai 500 €:n sakkorangaistuksen.

Erotuomari raportoi 17.3. pelatun Korisliigan ottelun BC Nokia – Lahti Basketball jälkeisistä tapahtumista, jossa ottelun jälkeen Stove ja Clarke sanailivat toisilleen, mikä lopulta johti fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen. Seurat jättivät noudattamatta erotuomarin ohjeita tilanteen hallintaan ottamiseksi. 

Chris Clarken on näytetty loukanneen Johnathan Stoven fyysistä koskemattomuutta ottelun jälkeen läpsäisemällä kevyesti Stovea kasvoihin vasemmalla kädellään. Fyysisen koskemattomuuden rikkomisena teko on lievä. Tämän jälkeen Clarke on kokonaisuutena arvostellen käyttäytynyt ilmeisen epäurheilijamaisesti ja pitkittänyt provosoivalla käytöksellään konfliktia. Kurinpitopäällikkö määräsi Chris Clarkelle 700 euron sakon.

Johnathan Stoven on näytetty loukanneen Chris Clarken fyysistä koskemattomuutta tönäisemällä vasemmalla kädellään Clarkea rintaan. Fyysisen koskemattomuuden rikkomisena teko on lievä. Rangaistuksen mittaamisessa on otettu huomioon, että Clarke on rikkonut ensin Stoven fyysistä koskemattomuutta. Kurinpitopäällikkö määräsi Johnathan Stovelle 300 euron sakon.

Lahti Basketball on jättänyt noudattamatta päätuomarin nimenomaisen ohjeen ja toiminnallaan siten pitkittänyt konfliktia. Kokonaisuutena heidän joukkueensa käytöstä pukuhuonekäytävällä on arvioitu ilmeisen epäurheilijamaisena. Kurinpitopäällikkö määräsi Lahti Basketballille 500 euron sakon.

BC Nokia jäsenet ovat laajasti osallistuneet pukuhuonekäytävän konfliktiin. Kokonaisuutena heidän joukkueensa käytöstä pukuhuonekäytävällä on arvioitu ilmeisen epäurheilijamaisena, mutta heidän rikkomuksensa edellä kuvattua Lahti Basketballin rikkomusta lievemmäksi. Kurinpitopäällikkö määräsi BC Nokialle varoituksen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote