Korisliigan maaliskuun parhaaksi valittiin Helsinki Seagullsin monipuolinen René Rougeau. Naisten Korisliigan maaliskuun vahvimmaksi on valittu Torpan Poikien Ilmar’I Thomas.

Maaliskuussa Seagulls voitti pelaamastaan neljästä ottelusta kolme. Tappio tuli ylemmän jatkosarjan voiton ratkaisseessa päätösottelussa Kauhajokea vastaan.

Kokenut Rougeau on kevään lähestyessä noussut kovaan lentoon. Hän tilastoi 15,3 pistettä, 10,8 levypalloa ja 5,3 koriin johtanutta syöttöä.

Ensimmäistä kautta Seagullsissa pelaavalle Rougeaulle kulunut kausi on neljäs Suomessa. Kolme aiempaa kautta hän pelasi Kauhajoella ja oli kaikilla voittamassa Suomen mestaruutta. Rougeau valittiin 2019 Korisliigan vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

Torpan Pojat voitti maaliskuussa alemman jatkosarjan viidestä ottelustaan kolme sijoittuen alemman jatkosarjan viidenneksi. Joukkue aloittaa pudotuspelit perjantaina Tapiolan Hongan vieraana.

Ilmar’I Thomas oli maaliskuun otteluissa hienossa vireessä kirjauttaen 28,6 pistettä, 6,6 levypalloa ja 3,4 syöttöä ottelua kohden.

Thomas oli tammikuussa voittamassa Suomen Cupin mestaruutta ToPon kanssa. Viime kaudella hän takoi pisteitä UCLA:n yliopistossa. Thomas on valittu yliopistourallaan AAC:n vuoden tulokkaaksi (2018), kolmesti All-AAC First Teamiin sekä konferenssin vuoden pelaajaksi (2021).

Lähde: Koripalloliiton tiedote