Kotietua nauttivat Salon Vilpas ja Kauhajoki ottivat kumpikin voiton miesten Korisliigan puolivälierien avausillassa.

Salon Vilpas ja Kouvot saivat selvitellä välejään Salohallissa pitkälle neljännen jakson loppumetreille ennen kuin kävi selväksi, että tällä kertaa oli isäntien ilta. Vilpas vei pelin nimiinsä lopulta pistein 84–80.

Voittajien johtotähdeksi ottelussa nousi pitkän linjan korinaluspelaaja Juho Nenonen, joka upotti 16 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Roope Ahonen tarjoili paikkoja seitsemän syöttömerkinnän arvoisesti.

Kouvojen kärkinimet pisteiden valossa puolestaan olivat Deshon Taylor, jolle merkittiin 26, ja John Meeks, joka ei paljoa taaemmas jäänyt 24:llä. Joukkueiden seuraava kohtaaminen nähdään Kouvolassa 1. huhtikuuta.

Sarjakärki näytti kaapin paikan

Runkosarjan voittaja Kauhajoki otti kotonaan komean avausvoiton kaataessaan Tampereen Pyrinnön luvuin 124–103. Pelin aikana saatiin todistaa hurja määrä koreja kummaltakin puolelta kenttää, mutta määrästä huolimatta vieraat eivät käyneet johdossa kertaakaan.

Kauhajoen kovin tilastonikkari ottelussa oli Jaye Crockett, jolle merkittiin 27 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kaksi riistoa.

Joukkuetoveri Henri Kantonen antoi peräti 11 koriin johtavaa syöttöä ja riisti niin ikään kahdesti. Pyrinnön paras pistemies sen sijaan oli Tylan Birts 31:llä.

Myös Kauhajoki ja Pyrintö ottelevat seuraavan kerran 1. huhtikuuta – sillä kertaa Tampereella.

Lähde: Koripalloliiton tiedote