Alexander Madsen pääsi juhlimaan Ateenan paikalliskamppailussa, kun AEK kaatoi suurseura Panathinaikosin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Kreikan liigassa Alexander Madsen pääsi tuulettamaan kovaa voittoa, kun AEK kaatoi paikallisvastustaja Panathinaikosin 77-73 (37-34). Madsen kirjautti ottelussa neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Kyseessä oli Panathinaikosin viides tappio Kreikan liigassa tämän kauden aikana. Se on samalla ensimmäinen kerta, kun Panathinaikos on hävinnyt runkosarjan aikana viisi ottelua kauden aikana. AEK on tasaisessa sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkoi voittojen tiellä kaatamalla Kanariansaarten derbyssä Gran Canarian 81-77 (33-31). Salin kuritti entistä seuraansa kuuden pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitanen kasasi tilastorivilleen viisi pistettä, neljä levypalloa ja riiston, mutta Albacete hävisi Caceresille 76-87 (43-47). Tappio oli Albacetelle kuudes peräkkäinen ja se on nyt jaetulla jumbosijalla.

Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin taas suomalaisten yhteenotto, kun Joonas Iisalon Academics Heidelberg isännöi Edon Maxhunin edustamaa ja Daniel Herbertin apuvalmentamaa Merlins Crailsheimia. Heidelberg otti tärkeän 93-82 (45-46)-voiton Maxhunin 15 pisteen, kahden levypallon ja viiden syötön tilastorivistä huolimatta. Voitolla Heidelberg nousi sarjataulukossa Merlinsin ohi sijalle 14 ja eroa putoamisrajaan on nyt kolme voittoa. Putoamispeikko hengittää kahden voiton päässä Merlinsistä.
Ottelutilastot

Elias Valtosen pudotuspelihaaveet Rostock Seawolvesin kanssa kokivat kolauksen, kun Würzburg oli vahvempi 76-72 (35-38). Valtoselle kynäiltiin tilastoihin kolme levypalloa, syöttö ja torjunta.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon luotsaaman Bonnin voittoputki jatkui 81-79 (42-46)-voitolla Niners Chemnitzistä. Voitto oli Bonnille yhdeksäs peräkkäinen Bundesliigassa ja se jatkaa sarjakärjessä. Samalla Bonn varmisti jo paikkansa pudotuspeleihin kymmenen kierrosta ennen runkosarjan päätöstä.

– Pudotuspelipaikan ratkeaminen kymmenen kierrosta ennen runkosarjan loppua ei muuta oikeastaan mitään. Taistelemme edelleen ykköspaikasta ja siinä mielessä voitto oli erittäin tärkeä, Iisalo hehkutti seuran sivuilla.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen porskuttaa tukevasti sarjakakkosena. Tigers kaatoi viikonloppuna Giants Leverkusenin 86-79 (37-34) Kivimäen tilastoidessa viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Luukas Vaaran Phoenix Hagen sen sijaan taipui niukasti Gladiators Trierille 88-91 (44-42). Vaaran ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli levypallo.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen teki jälleen takuuvarmaa työtä 12 pisteen, viiden levypallon ja kahden syötön tilastoilla, mutta Treviso joutui taipumaan Brindisin vieraana 84-107 (37-52). Treviso on kymmenentenä voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR:n jumbosija varmistui, kun se hävisi Tindastollille 115-63 (55-27). Alanen täytteli tilastoriviään 15 pisteellä, kuudella levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden nappasi kaksi kovaa voittoa loppuviikon koitoksissa. Torstaina kaatui kärkijoukkue Vienna viime sekuntien kolmen pisteen heitolla 80-79 (44-38).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Swans lensi toisella puoliajalla Klosterneuburg Dukesin yli 90-85 (44-46). Voittojen myötä Swansin voittoputki kasvoi nyt 11 ottelun mittaiseksi.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote