Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

Ferrol varmisti nousun kaksi kierrosta ennen loppua 3000 katsojan edessä voitettuaan Real Canoen selvästi 76-52 (47-31). Kalin oli joukkueensa levypallokuningatar kahmien kahdeksan ohiheittoa näppeihinsä ja tilastoi lisäksi kaksi pistettä. Voitto oli Ferrolille 12. peräkkäinen ja sen johto on kolme voittoa, kun runkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä.

– Tosi hyvät fiilikset totta kai. Kauden tavoite saavutettiin ja meillä on vielä kaksi peliä jäljellä. Meillä on ollut erittäin vahva kausi ja voitto tuntuu tosi hyvältä. Henkilökohtaisesti edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt tovi, niin senkin puolesta hieno saavutus, Kalin iloitsi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ottelutilastot

Sarjaporrasta ylempänä taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyi, kun sekä Annika Holopaisen Araski että Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibre ylsivät voittoihin.

Araski ei antanut sarjajumbon Teneriffan yllättää, vaan otti kotonaan selvän voiton lukemin 83-52 (46-30). Holopainen heitti neljä pistettä ja otti yhden levypallon. Samalla Araski nousi kahdeksanneksi.

Ottelutilastot

Bembibre hengittää Araskin niskan takana voiton päässä, kun se voitti omassa kierroksen ottelussaan Leganesin 76-68 (36-31). Suomalaiskaksikko oli hyvä iskussa, kun Äijänen tilastoi 10 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön. Pirttinen saalisti kuusi pistettä ja levypallon.

Ottelutilastot

Ruotsin SBL Damin puolivälierässä Norrköping Dolphins pudotti Alvikin suoraan otteluvoitoin 2-0. Dolphins vei toisen osaottelun nimiinsä 83-69 (38-30) Pelanderin tilastoidessa kolme pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Lotta Vesiluoma tilastoi Alvikin riveissä kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

Näin ollen Pelanderin kausi jatkuu välierissä. Vesiluoma tilastoi kauden keskiarvoikseen 4,0 pistettä, 2,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä noin 19,5 minuutin peliajalla.

Ottelutilastot

Saksassa käynnistyivät pudotuspelit ja Linda-Lotta Lehtoranta pyyhkäisi Kelternin kanssa edellisviikon cup-pettymyksen mielestään voittamalla Saarlouis Royalsin 76-67 (36-33). Lehtoranta operoi monipuolisesti kahdeksan pisteen, viiden levypallon, kuuden syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin Angels Nördlingen sen sijaan menetti kotiedun hävitessään Panthers Osnabrückille 60-63 (38-32). Ottelussa 12 pistettä heittäneellä Koskimiehellä oli viime sekunneilla mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta heitto meni harmittavasti ohi. Koskimies sai tilastoihinsa lisäksi kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Pounds sai rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ninni Salmen Herner TC menetti niin ikään kotiedun, kun ALBA Berliini haki 88-84 (37-32, 75-75)-jatkoaikavoiton. Salmi ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Italian Serie A1:ssä saatiin runkosarja päätökseen ja Awak Kuierin Reyer Venezia lähtee pudotuspeleihin kolmannelta sijalta. Päätöskierroksen otteluun Venezia voitti San Giovannin selvästi 67-51 (31-25) Kuierin saalistaessa kuusi pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Pudotuspelien avauskierroksella Venezia saa vastaansa Kuierin edellisen seuran Ragusan.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen jäi puolestaan ilman tilastomerkintöjä, kun Lucca päätti runkosarjansa 68-72 (37-33)-tappioon Faenzaa vastaan. Lucca oli sarjassa 12. ja pelaa sarjapaikkansa puolesta play out -turnauksessa. Siinä se kohtaa avauskierroksella Moncalierin.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote