Kauhajoki joutui taipumaan 90–71 (43–37) Anwil Wloclawekin fanaattisen kotiyleisön edessä. Kaksiosaisen välieräsarjan toinen osa pelataan Kauhajoella 5.4. FIBA Europe Cupin finaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Suomalaisvieraat joutuivat välierien avausosassa takaa-ajajiksi heti ensimmäisillä minuuteilla, kun Anwil Wloclawek karkasi 7–0-johtoon. Vaikean avauskympin jälkeen Kauhajoki pääsi paremmin otteluun mukaan ja nousi parhaimmillaan yhden korin päähän avauspuolilla.

Isännät tulivat puoliajan jälkeen kovalla jalalla kentälle saaden onnistumisia laajalta ryhmältä. Samaan aikaan Kauhajoella oli hankaluuksia molemmissa kenttäpäädyissä. Isännät veivät kolmannen kymmenminuuttisen 27–13.

Kauhajoki nousi parhaimmillaan jo 12 pisteen päähän päätöskympillä, mutta kotijoukkueelta löytyi vielä viimeinen vaihde loppuminuuteille, kun se laittoi ne heitot sisään, jotka kauhajokisilta osuivat rautoihin. Loppulukemat olivat 90–71 Anwil Wloclawekille.

– Totta kai pettyneitä ollaan. Paljon jäi parannettavaa ja kurottavaa kotipeliin. Vastustaja teki 35 pistettä meidän menetyksistä ja hyökkäyslevypalloista – sellaista ei kestä tällaisessa pelissä, kun samaan aikaan oma kaukoheittopeli sakkasi, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Todella fyysinen vastustaja oli vastassa ja emme pärjänneet riittävän hyvin korin alla. He pystyivät kovissa paikoissa 1vs1-tilanteissa laittamaan koreja sisään. Meillä on 40 minuuttia aikaa ja 19 pistettä. Meillä ei ole mitään hävittävää, vaan nyt kaikki peliin kotikentällä ensi viikolla.

Kauhajoelta kaksinumeroisille ylsivät 16 pistettä heittänyt Cameron Jones, Jaye Crockett (14/8) ja Severi Kaukiainen (13/3/4s). Kotijoukkueen paras oli 19 pistettä upottanut Victor Sanders.

Välierien ratkaiseva toinen osaottelu pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 5. huhtikuuta kello 18.30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote