Koronapandemian vuoksi jo kahdella vuodella lykätyt universiadien koripalloturnaukset järjestetään Kiinan Chengdussa 28.7.-6.8.2023. Kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU on arponut lohkot kesän turnaukseen.

Universiadien miesten koripalloturnaukseen ottaa osaa kaikkiaan 17 maata ja naisten turnaus järjestetään 14 maan voimin.

Naiset arvottiin kovaan lohkoon Yhdysvaltojen ja Romanian kanssa. Miehet puolestaan kohtaavat alkulohkossaan Azerbaijanin, Etelä-Korean ja Meksikon.

Edellisen kerran universiadit järjestettiin kesällä 2019 Italian Napolissa. Kyseisissä kisoissa miesten joukkue voitti pelaamastaan kuudesta ottelusta neljä ja sijoittui yhdeksänneksi. Naisten joukkue merkkautti omissa kisoissaan niin ikään neljän voiton ja kahden tappion saldon ja päätyi kisoissa miesten tavoin yhdeksännelle sijalle.

Edustuskelpoisia kesän 2022 universiadeissa ovat vuosina 1996–2004 syntyneet pelaajat.

Alun perin Kiinassa järjestettävät Universiadit piti järjestää elokuussa 2021, mutta koronapandemian takia ne siirrettiin kesälle 2022. Samaisesta syystä kisat siirtyvät jälleen vuodella eteenpäin vuoteen 2023.

Naisten koripallon lohkojaot Universiadeissa

Lohko A  Lohko B Lohko C Lohko D
JPN SVK FIN POL
ARG TPE ROU MEX
HUN BRA USA POR
  CZE   CHN

Miesten koripallon lohkojaot Universiadeissa

Lohko A  Lohko B Lohko C Lohko D
CHN ROU USA KOR
RSA ARG JPN FIN
LTU CRO CZE MEX
TPE MGL POL AZE
BRA