Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

Mestarien liigan puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Sen jälkeen Mestarien liiga huipentuu Final Four -lopputurnaukseen.

Turnauksen mestaruutta puolustaa Sasu Salinin Teneriffa, joka on selvittänyt tiensä vakuuttavasti kahdeksan parhaan joukkoon. Teneriffa saa omassa puolivälierässään vastaansa Manresan.

Ottelupari on sikäli hyvin mielenkiintoinen, että Teneriffa voitti Manresan viime kauden finaalissa. Lisäksi joukkueet ottivat yhteen viime keskiviikkona Espanjan liigassa ja tuolloin Teneriffa voitti 13 pisteen erolla. Teneriffa oli kuitenkin ensimmäisen puoliajan pinteessä ja tauolle lähdettäessä tappiolla kahdeksalla pisteellä

– Manresa on hyvä jengi ja viime vuoden finaalivastustaja. Tulee varmasti tiukkaa, jos emme ole keskittyneitä, minkä me näimme edellisessä kohtaamisessamme.

– Jos annamme heidän pelata heidän peliään, eli päästä päähän vauhdilla, niin silloin meille tulee ongelmia. Jos me kontrolloimme tempoa, niin meillä pitäisi olla aika hyvät mahdollisuudet voittaa. Se kun hoidetaan, ja puolustetaan hyvin, niin pitäisi päästä Final Fouriin, Salin miettii otteluparin lähtökohtia.

AEK:lla kova haaste edessä

Alexander Madsenin joukkue AEK sijoittui omassa lohkossaan toiseksi ja saa vastaansa I-lohkon voittaneen Hapoel Jerusalemin. AEK:lla on vahvat perinteet Mestarien liigassa, sillä se voitti turnauksen kaudella 2017-18 ja oli finaalissa 2019-20.

– Ihan mielenkiintoinen matsi on tulossa. Siellä on täysi halli ja he pelaavat aika hyvällä tempolla. Avainpelaajia ovat Speedy Smith pointin paikalla, Levi Randolph kakkospaikalla ja Zach Hankins sentterinä.

– Yritämme keskittyä omaan puolustuspäätyymme ja pyrimme pitämään oman päätymme mahdollisimman hyvin ja kontrolloimaan tempoa. Ne ovat meille avainasemassa. Sitten meidän pitää keskittyä yksittäisiin match-upeihin, eli tiedostetaan mitä kaveri tekee ja yritetään saada heidät tekemään sellaista mitä he eivät halua. Ne ovat avaimet voittoon, analysoi Madsen.

Bonn huippuvireessä

Tuomas Iisalo on puolestaan piiskannut Bonnista Mestarien liigan kuumimman joukkueen, sillä Bonn on voittanut Mestarien liigassa 11 ottelua putkeen. Sarjan peräkkäisten voittojen ennätys on 14.

Bonn saa puolivälierässä vastaansa SIG Strasbourgin.

– Innolla odotetaan kohtaamista Strasbourgin kanssa. He ovat pelanneet vahvan BCL-kauden ja edessä on haastava sarja, kuten tässä vaiheessa kilpailua sopiikin odottaa, Iisalo aloittaa otteluparin pohdinnan.

Bonn pääsee lähtemään Mestarien liigan pudotuspeleihin hyvistä asetelmista, sillä Bundesliigassakin sen voittoputkella on mittaa 11 ottelua ja se on varmistanut jo pudotuspelipaikan. Samalla se taistelee myös runkosarjan voitosta.

– Pudotuspelisarja kesken kansallisen runkosarjan on uusi kokemus ja pyrimme ylläpitämään hyvän pelirytmimme molemmissa sarjoissa. Siitä näkökulmasta on hyvä, että kaupunkien välillä on ainoastaan muutaman tunnin bussimatka.

Otteluparissa myös tietyllä tapaa tiet kohtaavat, kun Iisalo kohtaa entisen suojattinsa Ike Udanohin. Udanoh tuli Suomeen alkuvuodesta 2014 Bisonsin kakkosjoukkueeseen pelaamaan läntisen alueen II-divisioonaa, ja on raivannut sieltä tiensä Euroopan isoille kentille. Hän toimi Iisalon luottomiehenä kaudella 2014-15 Tapiolan Hongassa.

– On hauska kohdata vastapuolella Ike Udanoh, joka oli ensimmäisessä valmentamassani joukkueessa Hongassa.

AEK aloittaa oman urakkansa tiistaina Jerusalemissa. Bonn ja Teneriffa pääsevät irti keskiviikkona kotikentillään. Neljännessä puolivälieräparissa kohtaavat Malaga ja Murcia. Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote