Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

ToPo aloitti ottelun vahvasti. Varsinkin vieraiden kaukoheittopeli oli kunnossa ensimmäisellä jaksolla. Sen turvin joukkue pääsi tauolle johdossa 25-19.

Toisella jaksolla kotijoukkueen Natalie Kleemann-Day otti isompaa roolia ja upotti kovia heittoja. Hänen johdollaan PeKa nousi johtoon. Kotkalaiset olivat parempia myös kolmannella jaksolla ja pääsivät päätösjaksolle yhdeksän pisteen johdossa.

Kun viimeisellä jaksolla molemmat joukkueet tekivät 16 pistettä, pääsi PeKa juhlimaan ensimmäistä voittoaan finaalisarjassa.

Kleemann-Day oli ottelun pistekuningatar 32 pisteellä. Lisäksi hän keräsi 11 levypalloa. Roosa Kososelle kirjattiin 20 pistettä.  Thomas teki vieraille 20 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Seuraa ottelu pelataan ToPo:n kotikentällä tiistaina klo 18:30.