Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Hän korvaa tehtävässä Pekka Salmisen.

Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana.

Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

Joensuulaislähtöisellä Palviaisella on pitkä ja vankka kokemus suomalaisesta nais- ja tyttökoripallosta. Hän on vaikuttanut pitkään eri tyttömaajoukkueiden valmentajana sekä osallistunut tyttö- ja naiskoripallon kehitysprosesseihin. Palviainen muistetaan myös päävalmentajana miesten Korisliigassa Namika Lahdessa ja Tampereen Pyrinnössä, jonka peräsimessä hän saavutti SM-hopeaa keväällä 2016.

Palviainen on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, joka on viime vuodet toiminut valmentajana Kisakallion Urheiluopistossa sekä vastannut koripallon yläkoululeirityksestä. Palviainen on toiminut viime vuosina 15- ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana ja matka jatkuu nyt osittain samojen pelaajien kanssa aikuismaajoukkuetasolle. Palviainen siirtyy vaiheittain sivuun tyttöjen maajoukkueesta.

– Päällimmäisenä mielessä on innostuneisuus. Nöyrin mielin lähden kohti uutta tehtävää. Olen otettu, että tähän vastuulliseen tehtävään on valittu minut. Maajoukkuetoiminta on merkinnyt aina todella paljon itselleni ja on ollut etuoikeus olla mukana tyttöjen ja poikien maajoukkuetoiminnassa jo toista vuosikymmentä vuotta, Palviainen kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Palviainen ottaa tulevana kesänä haltuun naisten Universiadi-joukkueen, joka pelaa kesä-elokuun vaihteessa Kiinan Chengdussa 14 maan huipputurnauksessa, jossa Suomi muun muassa kohtaa alkulohkossa Yhdysvallat. Tuleva kesä tulee palvelemaan naisten maajoukkuetta uudessa siirtymävaiheessa.

– Uusi valmennusryhmä pohjautuu meidän arvoihimme pitkäjänteisestä toiminnasta. Uudella valmennusryhmällä on todella vankka käsitys tyttö- ja naiskoripallosta jo pitkältä ajalta. Toki jatkossakin tarvitsemme kaikilta osapuolilta sitoutumista, että pystymme nousemaan seuraavalle tasolle. Naisten maajoukkuekalenteri on haasteellinen, kun joukkueella on kolme kilpailullista karsintaikkunaa kahdessa kalenterivuodessa – teemme jatkossakin töitä tämän asian muuttamiseksi, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann kommentoi.

Palviaisen lisäksi valmennustiimissä aloittaa Jussi Laakso, joka on viime vuodet toiminut 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana Helsinki Seagullsin päävalmentajatehtävien lisäksi. Laakson tilalle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen nousee Niko Hellman.

Mirka Dettmann ja Jari Nykänen edustavat jatkuvuutta heidän jatkaessa naisten maajoukkueen valmennustiimissä.

Naisten maajoukkue aloittaa valmistautumisen vuoden 2025 EM-kisojen karsintoihin tulevana kesänä. Luvassa on tuttuun tapaan kesän alussa käynnistyvä Open Gym -harjoittelujakso, joka tähtää tänä kesänä Universiadeihin. Joukkue kohtaa Portugalin kahdesti leirityksen aikana ennen Kiinaan lähtöä. Naisten EM-karsinnat käynnistyvät marraskuussa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote