Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

Salin oli loukkaantumisen johdosta sivussa Teneriffan kokoonpanosta, mutta siitä huolimatta hallitseva mestari pystyi kellistämään viime kauden finaalivastustajansa. Teneriffa voitti kotikentällään kolmannen osaottelun 84-72 (45-36) ja eteni finaaliin näin otteluvoitoin 2-1.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin AEK taisteli niin ikään paikasta lopputurnaukseen kohtaamalla kolmannessa ottelussa Hapoel Jerusalemin. AEK ei kuitenkaan pystynyt haastamaan kotijoukkuetta, vaan putosi häviämällä selvästi 51-91 (22-43). Madsen kirjautti kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Bonn pääsi ratkaisuotteluun kotikentällään ja pystyi kukistamaan Strasbourgin 83-77 (44-46). Näin Bonn eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestarien liigan Final Fouriin.

– Tämä ottelusarja oli meille iso haaste. Strasbourg on loistava joukkue. Fyysinen, aggressiivinen ja kokenut joukkue, jonka onnistuimme taivuttamaan, muttemme katkaisemaan ottelusarjan aikana, Iisalo antoi kehuja vastustajajoukkueelle ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Mielestäni pystyimme uuvuttamaan heidät 40 minuutin aikana ja pelasimme lopussa uskomattoman korkeatasoista puolustuspelaamista ja saimme juuri riittävästi koreja itsellemme, Iisalo jatkoi.
Ottelutilastot

Neljäntenä joukkueena tiensä Final Fouriin selvitti Malaga. Final Four pelataan 12.-14.5. Malagassa.

Saksan Bundesliigassa Elias Valtosen Rostock Seawolves otti tärkeän voiton kaataessa Göttingenin 94-85 (55-48). Valtonen tilastoi kolme levypalloa ja syötön. Max Besselink ei ollut Göttingenin kokoonpanossa. Samalla Rostock nousi voiton päähän pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin voittoputki katkesi Hampurissa paikallisen Towersin vieraana 86-90 (50-50)-tappiolla. Heidelberg on 12.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen hioi pudotuspelikuntoaan voittamalla kotikentällään Dresden Titansin selvästi 98-69 (54-34). Aatu Kivimäki kantoi kortensa kekoon kahdeksalla pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. Tigers on jo sinetöinyt toisen sijan runkosarjassa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi päättyi, kun Craiova hävisi puolivälierissä kolmannen kerran Cluj-Napocalle. Craiova hävisi kotonaan kirvelevästi jatkoajan jälkeen 94-97 (36-31, 84-84). Palmilla oli varsinaisen peliajan loppuhetkillä nostaa Craiova johtoon vapaaheittoviivalta, mutta hän epäonnistui molemmissa yrityksissään ja näin peli meni jatkoajalle. Craiova pelasi viimeisen pelin Palmille kolmen pisteen viivan taakse, mutta tällä kertaa heitto meni ohi ja Cluj-Napoca eteni välieriin.

Hopkins heitti 14 pistettä, nappasi kolme levypalloa, syötti kerran ja sai riiston. Palmin riville kirjattiin 13 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Kauden keskiarvoikseen Palmi tilastoi 13,7 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,7 syöttöä. Hopkins puolestaan kasasi 8,4 pistettä ja 2,1 levypalloa.

Craiova pelasi myös FIBA Europe Cupia kauden aikana ja Palmin keskiarvot näyttivät 10,1 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Hopkins täytteli riviään 11,4 pistettä ja 2,8 levypalloa.
Topias Palmin kauden tilastot Romanian liigassa
Shawn Hopkinsin kauden tilastot Romanian liigassa
Topias Palmin kauden tilastot FIBA Europe Cupissa
Shawn Hopkinsin kauden tilastot FIBA Europe Cupissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond otti ison harppauksen kohti sarjapaikan varmistamista, kun se kaatoi kotonaan Vichy-Clermontin 100-91 (49-52). Seppälä sai tilastoihinsa neljä pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote