Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana.

Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkasen valinta yli ylivoimainen, sillä sadasta toimittajasta ykköseksi hänet asetti 69. Lisäksi hän oli ainoa finalisteista, jonka nimi löytyi jokaisen toimittajan paperista.

Markkasen kauden esitykset ansaitsivat hänelle paikan NBA:n All-Stars-ottelun aloitusviisikkoon. Lisäksi hän on ensimmäinen vähintään 7-jalkainen pelaaja, joka on onnistunut kauden aikana heittämään vähintään 200 onnistunutta kolmen pisteen heittoja ja 100 donkkia.

Samalla hänestä tuli ensimmäinen Utah Jazzin pelaaja, joka on voittanut kyseisen palkinnon.

– Hieno fiilis ja pitää olla kiitollinen kaikille, ketkä ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Kiitokset kuuluu perheelle ja tukijoukoille ja tietysti kaikille joukkueen pelaajille ja valmentajille, Markkanen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Onhan tämä ihan uskomatonta! Tällaisista asioista moni urheilija unelmoi lapsena, mutta kun se tapahtuu oikeasti, niin nöyräksi vetää. Tämä on kuitenkin vasta alkua. Olen koko ajan tiennyt, mitkä kykyni ovat ja mihin pelaajana pystyn. Utahissa kaikki palaset ikään kuin loksahtivat kohdalleen ja sain vapauksia kasvaa pelaajana taas uudelle tasolle.

Mennyt kausi oli Markkaselle todellinen läpimurtokausi, mutta se ei hänelle vielä riitä.

– Niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Meillä on ensiksi älyttömän hieno kesä edessä Susijengin kanssa ja mahdollisuus saavuttaa isoja asioita MM-kisoissa. Sen jälkeen palataan Utahiin ja jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote