Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) julkaisi perjantaina myöntäneensä miesten MM-kisat 2027 Qatarille sekä naisten MM-kisat 2026 Saksalle. Qatarin valinta aiheutti välittömästi keskustelua.

Suomen Koripalloliitto kommentoi asiaa seuraavasti verkkosivuillaan:

Tieto MM-kisojen myöntämisestä Qatarille tuli yllätyksenä.

Qatarin kisat ovat kolmannet peräkkäiset MM-kisat Aasiassa, joka kertoo omaa kieltään siitä, minkä varaan FIBA kaupallista kasvustrategiaansa rakentaa.

Kaikilla on tuoreessa muistissa Qatarissa 2022 järjestetyt jalkapallon MM-kisat ja kisojen ympärillä pyörineet teemat. Tulevaa matkaa kohti koripallokisoja tarkkaillaan varmasti suurennuslasin läpi. Yleisellä tasolla epäkohtien esiin nouseminen ja niihin vaikuttaminen ovat hyvä asia. Lajin näkökulmasta pidämme valitettavana, että samoja epäkohtia tullaan liittämään upeaan lajiimme.

Pohjoismaat ja Eurooppa pitävät kansainvälisissä yhteisöissä ihmisoikeusasioita esillä ja ottaa kärkkäimmin kantaa myös Venäjän asemaan hyökkäyssotaa käyvänä osapuolena. Kaikkialla nämä asiat eivät valitettavasti ole yhtä tärkeitä.

Kisojen myöntämisen suhteen olemme samojen uutisten varassa kuin muutkin. Tarkemmat kyselyt on ohjattava kansainväliselle koripalloliitolle.

Suomalaisen koripalloperheen katseet ovat tällä hetkellä elo-syyskuun MM-kisoissa, jotka pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa. Susijengi selvitti tiensä upeasti kisoihin ensimmäisenä eurooppalaisena ja lohkoarvontoja jännitetään lauantaina.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut