Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

Helsinki Seagulls sai kotikentällään Töölön kisahallissa niin räjähtävän alun otteluun, ettei Kauhajoki pystynyt sitä enää kunnolla haastamaan, vaikka petrasikin pelin varrella huomattavasti. Miesten Korisliiga-finaalien kuudes peli päättyi loppunumeroin 91–66, ja näin ollen Seagulls pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäisiä kultamitaleja.

Finaalien arvokkaimpana pelaajana palkittiin Seagullsin entinen kauhajokelainen René Rougeau, joka paukutti ottelussa taululle järisyttävät lukemat 16 pistettä, 13 levypalloa, kuusi koriin johtavaa syöttöä ja kaksi torjuntaa. Jeffrey Carroll puolestaan oli voittajien kovin pistetykki 24:llä.

Kotimaisista joukkuetovereista erinomaisesti pärjäsivät muiden muassa Lassi Nikkarinen, jolle merkittiin 16 pistettä ja seitsemän syöttöä, sekä ensimmäistä mestaruuttaan vihdoin juhlimaan päässyt Korisliiga-veteraani Antti Kanervo.

– Moni joukkueesta meinasi aloittaa juhlimisen jo muutamaa minuuttia liian aikaisin, ja itse yritin lähinnä rauhoitella, että ei vielä, ettemme munaa tätä hommaa. Mutta siinä kohtaa, kun Lassi heitti kolmosen, jolla menimme yli 20 pisteen johtoon, niin kyllähän siinä kohtaa purkautui aikamoisia tunteita ulos meistä kaikista, Kanervo sanaili ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Teimme koko kauden todella sitoutuneesti töitä, ja kaikki uskoivat toisiinsa. Matkan varrella teimme paljon virheitä mutta myös opimme niistä, lisäsi Nikkarinen.

Hopeamitalit pokanneen runkosarjavoittaja Kauhajoen kovimmat tilastomiehet illan ottelussa sen sijaan olivat Severi Kaukiainen 16 pisteellä ja seitsemällä syötöllä sekä Jaye Crockett 16 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

– Pettyneet ovat fiilikset. Tämä joukkue on rakennettu sillä selkeällä tavoitteella, että tänä vuonna voitamme mestaruuden. Seagulls on tehnyt määrätietoisesti töitä, ja niillä eväillä, joilla pystyimme heidät viime vuonna voittamaan, emme pystyneet enää, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies totesi pettyneenä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote