Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

Menneen kauden Äijänen pelasi Bembibressä, joka sijoittui sarjassa lopulta yhdeksänneksi. Viime kaudella Bembibre varmisti sarjapaikkansa vasta viimeisellä kierroksella, joten joukkue petrasi paljon.

– Kaudesta jäi positiivinen fiilis. Sarja oli todella tasainen ja motivoiva. Pystyimme joukkueena nostamaan tasoa, kun valmennus vaihtui, Äijänen tiivistää kauden.

Lopulta Bembibre jäi voiton päähän pudotuspelipaikasta. Äijänen sai paljon vastuuta, kun peliaikaa kertyi ottelua kohden lähes 23 minuuttia ja sinä aikana hän tehtaili tilastokeskiarvoikseen 4,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja yhden syötön.

– Vähän jäi hampaankoloon jäädä yhden voiton päähän loppupeleistä, mutta kokonaisuudessa olen tyytyväinen omaan ja joukkueen suorittamiseen.

Ensi kaudeksi Äijänen palaa tuttuihin maisemiin, kun hän on tehnyt Ferrolin kanssa sopimuksen. Äijänen pelasi seurassa myös kausina 2019-21 ja oli nostamassa seuraa pääsarjatasolle.

Viime kauden päätteeksi Ferrol voitti jälleen LF Challengen ja nousi takaisin LF Endesaan yhden välivuoden jälkeen. Joukkueessa pelasi viime kaudella Marianne Kalin, joka jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

– Paluu Ferroliin tuntui luontaiselta siirtymältä. Pelityyli ja kaupunki ovat tuttuja. Juttelin valmentajan ja Mariannen kanssa viime kaudesta ja tulevasta. Joukkueessa on hyvä yhteishenki ja seura haluaa panostaa tulevaan kauteen. Olen iloinen sopimuksen syntymisestä, Äijänen avasi siirtonsa taustoja.

Lähde: Koripalloliiton tiedote