Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

Kalin pelasi kaksi edelliskautta pääsarjatasolla Bembibressä ja siirtyi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas Ferrolin joukkueeseen. Ferrol on viime kaudet jojoillut pääsarjan ja kakkostason välillä ja ensi kaudella edessä on paluu taas LF Endesaan.

– Kaudesta jäi päällimmäisin puolin tosi positiivinen fiilis. Joukkueet tavoitteet saavutettiin, kun voitimme sarjan ja nostimme joukkueen takaisin pääsarjaan, seurassa myös ensi kaudella jatkava Kalin iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

Kalin pelasi ehjän kauden kuuluen joukkueensa luottopelaajiin. Peliaikaa kertyi reilut 17 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin kirjattiin keskimäärin 4,3 pistettä ja 2,8 levypalloa.

– Henkilökohtaisesti kausi oli myös onnistunut. Pelitapamme oli erilainen mitä itse olen aiemmin pelannut, ja varsinkin pelin lukeminen kehittyi valtavasti, sillä sain olla paljon pallon kanssa ja tehdä päätöksiä.

– Joukkue oli tosi tasainen ja laadukas ja koko kauden ajan treenasimme hyvin ja se myös näkyi peleissä. Meiltä jäi nyt hyvä runko ensi kauteen ja tästä on hyvä jatkaa.

Jatkosopimus tuo vakaan pohjan, jonka päälle rakentaa ensi kaudella.

– Tosi kiva päästä taas pääsarjaan testaamaan itseään ja kilpailemaan kovia pelaajia vastaan. Aina on kiva palata tuttuun ympäristöön, missä ei tarvitse opetella kaikkea alusta ja totutella uuteen. Pääsee heti alusta asti kunnolla keskittymään kauteen.

Ensi kaudeksi Kalin saa seuraa, kun aiemmin kaksi kautta seuraa edustanut Anniina Äijänen palaa joukkueen riveihin ensi kaudeksi.

– Aina on tosi mahtavaa, kun on monta suomalaista samassa joukkueessa, ja Anniinan kanssa tullaan tosi hyvin toimeen, joten on varmasti kiva kausi edessä, hehkuttaa Kalin.

Marianne Kalinin kauden tilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote