Toisen vuotensa Susijengin päävalmentajana aloittanut Lassi Tuovi, 36, on liittynyt Utah Jazzin kesäliigajoukkueiden valmennusjohtoon. Tuovi lensi Salt Lake Cityyn heti NBA:n varaustilaisuuden jälkeen ja palaa Suomeen Salt Lake Cityn ja Las Vegasin kesäliigojen jälkeen heinäkuun puolessavälissä.

– Utah Jazzin organisaatiolle ja päävalmentaja Will Hardylle suuri kiitos tästä mahdollisuudesta. Tämä on myös osoitus siitä, miten hyvät suhteet meillä Susijengissä on Utah Jazzin suuntaan, Lassi Tuovi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuovi matkusti Utahiin viime viikolla heti NBA:n varaustilaisuuden jälkeen ja toimii yhtenä Jazzin kesäliigavalmentajista varaustilaisuuden jälkeisissä harjoituksissa sekä tulevissa Salt Lake Cityn (3.-6.7.) ja Las Vegasin (7.-17.7.) kesäliigoissa.

– Mielenkiintoista päästä näkemään NBA-joukkueen arkea ja harjoittelua ja aistimaan, miten Utah Jazz näkee paitsi Laurin (Markkanen) aseman, myös kansainvälisen koripallon kehityksen, Tuovi jatkaa.

– Täydellä varmuudella täältä tarttuu jotain mukaan myös Susijengin valmennukseen. Olisihan yhtä lailla hienoa näin suomalaisesta näkökulmasta jättää Jazzin pelikirjaan joitain jälkiä.

Edellinen suomalaisvalmentaja NBA:n kesäliigassa oli Gordon Herbert, joka oli osa Toronto Raptorsin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoa 2008.

Lähde: Koripalloliiton tiedote