18-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisat käynnistyivät lauantaina Turkissa, kun Suomi kohtasi D-lohkon avausottelussaan Slovenian. Kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuva Slovenia oli parempi loppunumeroin 84-54 (51-28).

Sudenpennut pisti loistokkaasti hanttiin avausneljänneksen, mutta toisella kymmenminuuttiselle Slovenia näytti kaikin puolin sen, minkä takia joukkue kuuluu kisojen ennakkosuosikkeihin.

Avausneljännes meni vielä tasan 19-19, mutta toisen Slovenia vei peräti 32-9. Toisen neljänneksen myllyn jälkeen Suomi oli jo parisenkymmentä pistettä takana, eikä enää palannut taistelemaan voitosta.

– Slovenia oli odotetun kova. Me olimme ensimmäisessä erässä jopa vähän onnekkaita. Vastaavasti toisessa erässä ehkä hieman epäonnekkaita, Suomen päävalmentaja Niko Hellman aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Slovenian nopea päätöksentekokyky pallon liikuttamisessa ja fyysisyys puolustuksessa oli erinomaisella tasolla. He voittivat ansaitusti.

Suomen positiivisin esiintyjä oli Peppi Lohko, jonka saldo oli 14 pistettä ja neljä riistoa. Elina Aarnisalo ja Wilma Tuomi heittivät 9 pistettä.

Slovenialta suomalaisille päävaivaa aiheuttivat muun muassa Ajsa Sivka (17/9), Spela Brecelj (14/8) ja Hana Ovcina (14/4).

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina, kun vastaan tulee Tshekki klo 16:30.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut