Turkin Konyassa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Sudenpennut nappasi tärkeän voiton, kun D-lohkon toisessa ottelussaan Suomi kellisti Tshekin 84-62 (41-33). Kentän kuningatar oli Elina Aarnisalo, joka säkitti 31 pistettä.

Tshekki aloitti pelin omalta osaltaan erinomaisesti ja vei avausneljänneksen 16-22.

– Ei ollut paras mahdollinen alku otteluun, puolustuksen pelisuunnitelmassa oli vielä hakemista. Tshekki pääsi hyökkäämään aika paljon kohti koria ja he olivat ansaitusti johdossa, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Toisella neljänneksellä taas Suomi sai tilkittyä puolustustaan ja vastaavasti hyökkäyksessä kohti koria, mikä poiki paljon virheitä Tshekille ja sitä kautta ilmaisia pisteitä vapaaheittoviivalta. Kokonaisuudessaan Suomi sai 28 vapaaheittoa, joista 20 meni sisään (71,4%).

Johtoasema vaihtui Sudenpentujen tassuihin ja pysyi Suomelle loppusummeriin asti.

– Saimme toisesta neljänneksestä lähtien puolustuksen todella hyvin kasaan. Se oli tänään voiton avain. Kamppailimme levypalloissa riittävän hyvin, pidimme pallosta huolta ja voitimme pallonhallintapelin.

Suomi vei levypallot 51-47 ja menetti pallon 16 kertaa. Tshekille menetyksiä kertyi 19.

– He heittivät satunnaisia vapaita kolmosia, mutta pääasiallisesti Tshekki sai keskimatkan heittoja apupelaajan ylitse. Sellaiset heitot meille käy.

Tshekki kävi kertaalleen vaarallisen lähellä kolmannella neljänneksellä, kahden pisteen päässä, mutta Sudenpennut onnistui karistamaan vastustajansa kannoiltaan.

– Ottelua ratkaistessa Elina Aarnisalo oli kovassa tikissä.

Aarnisalo oli itseoikeutettu kentän kuningatar, jonka monipuolisen taitopaketin saldo oli 31 pistettä, 6 levypalloa ja 4 syöttöä 29 minuutissa. Jokainen kerta, kun Tshekki näytti saavan pelin rytmistä kiinni, Aarnisalo vastasi tavalla tai toisella.

Mainion pelin pelasi myös Lilli Onnela (15/10/4 syöttöä), jonka ajot ja leikkaukset viilsivät tshekkiläispuolustuksen palasiksi. Onnelan plus-miinus-tilasto näytti pelin jälkeen +30.

Suomelta korintekotalkoisiin osallistuivat myös Peppi Lohko (11/2) ja Wilma Tuomi (10/4).

Kukaan Tshekin pelaajista ei päässyt kaksinumeroisille pistelukemille.

Suomen pelit jatkuvat maanantaina D-alkulohkon viimeisellä ottelulla Saksaa vastaan klo 19:00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote