Turkissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi jäi ulos kahdeksan parhaan joukosta, kun Serbia kiri ohitse viimeisen kahden minuutin aikana loppunumeroihin 70-64 (23-29). Sudenpennut pelaa täten sijoista 9-16.

Serbia vei niukasti ensimmäisen puoliajan kymmenen hyökkäyslevypallonsa turvin. Kun Sudenpennut sai serbialaisten ekstraheitot kuriin, niin peli tuli näppeihin samalla.

– Kymmenen hyökkäyslevypalloa ensimmäiseen erään on aivan liikaa. Se, ettei annettu toiseen ja kolmanteen erään heille niitä yhtään, on vähintään yhtä kova suoritus, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Toinen ja kolmas neljännes – sekä päätösneljänneksen alku – oli Sudenpentujen hallintaa ja ero venyi parhaimmillaan 13 pisteeseen. Selkä seinää vasten Serbia koitti paikkapuolustusta, joka tällä kertaa onnistui hyydyttämään Suomen hyökkäyspelin.

– Sen jälkeen emme kyenneet enää hyökkäämään riittävän hyvin. Siinä ottelu kääntyi. He saivat vielä viimeisellä neljänneksellä kaksi hyökkäyslevypalloa, joista molemmista he heittivät kolmoset pönttöön. Siinä mielessä ne hyökkäyslevypallot olivat isoja.

Serbia pääsi pisteen johtoon vapaaheitoilla ajassa 1:47 ja venytti johtonsa neljään kolmosella 17 sekuntia ennen loppusummeria. Loppulukemat syntyivät myös vapaaheittoviivalta sekunti ennen loppua.

– Tappio tietenkin ottaa päähän niin paljon kuin vain voi. Me voidaan kuitenkin olla todella tyytyväisiä meidän suoritukseen. Erinomaista vastustajaa vastaan saimme irti melkein kaiken, mitä on irrotettavana. Kaikki kunnia vastustajalle hienosta noususta.

Suomen parhaat pistenaiset olivat Elina Aarnisalo (19/7/9 syöttöä) ja Amanda Mäkelä (12/2). Serbian ykkönen oli kirivaiheessa kovia heittoja upottanut Marija Avlijas (25/1/6 syöttöä).

Suomen pelit jatkuvat huomenna klo 16:30. Vastaan tulee häviäjä otteluparista Portugali-Puola.

EM-kisojen kolme viimeistä joukkuetta putoavat ensi vuodeksi B-divisioonaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote