Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

Ensimmäinen puoliaika meni pitkälti kori korista, vaikkakin ajallisesti pitkälti Suomen komennossa. Puoliaikasummerin soidessa taululle piirtyi tasatilanne 36-36.

– Tyypillinen kesän ensimmäisen maaottelun puoliaika. Paljon intoa, paljon peli-iloa, paljon vauhtia ja paljon kärsimättömyyttä, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kuvaili Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Toisella puoliajalla pääsimme kiinni meidän tekemiseen, mitä läpi kesän on tehty. Ei muutettu asioita, vaan selkeytettiin sitä, mitä halutaan tehdä hyvin.

Suomen puolustuksen intensiteetti kohosi kopissa ja Portugali joutui kotijoukkueen myllyyn. Suomi vei kolmannen neljänneksen peräti 27-6.

– Puolustuspäässä oli parhaimmillaan hyvä intensiteetti, pääsimme sitä kautta avoimelle kentälle ja rakentamaan tilanteita, joissa meillä on jo valmiina etu, kun siirrymme hyökkäyspäähän.

Suomi naulasi peräti 15 kolmosta sisään hyvällä heittotarkkuudella 15/42 (36%).

– Ihan hyvin upposi tänään, pitää pitää yllä huomenna. Totta kai välillä voi tulla huonoja heittopäiviä, mutta kun jaksetaan tehdä töitä yhdessä ja pelata joukkueena, niin kyllä ne sinne uppoaakin, neljä kolmosta upottanut Elina Koskimies kommentoi.

Koskimies (18/7/4 syöttöä) oli Suomen pistekuningatar. Kymmenen pisteen ylittivät myös Lotta-Maj Lahtinen (13/3), Teresa Seppälä (11/4) sekä neljä kolmosta säkittänyt Veera Pirttinen (12/3).

Portugalin pistekärki oli Joana Alves, jonka saldo oli 10 pistettä ja 4 levypalloa.

Joukkueet kohtaavat uudestaan torstaina klo 15:00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote