Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

Slovakialaisjoukkue on Kaukiaiselle tuttu jo viime kaudesta, sillä Levice kohtasi Karhun sekä FIBA Mestareiden Liigan karsinnoissa Malagassa että FIBA Europe Cupissa.

– He ilmeisesti tykästyivät pelityyliini ja minuun pelaajana ja olivat jo alkukesästä yhteydessä. En silloin vielä osannut tehdä päätöstä, mutta kun Levice jatkoi kyselyitään heinäkuulle asti, minussa voimistui se tunne, että Slovakia olisi oikea paikka minulle, Kaukiainen toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kohtasimme kolmeen kertaan viime kaudella ja niiden otteluiden perusteella Levice pelaa sellaista koripalloa, mikä sopii omaan pelitapaani ja missä minun vahvuuteni voisivat auttaa joukkuetta. Myös valmentajan kanssa kemia oli hyvä.

Kaukiaiselle on ensimmäisellä ulkomaankaudellaan tiedossa suuri rooli, sillä Slovakian mestaruuden puolustamisen lisäksi Levice osallistuu jälleen FIBA:n Mestareiden Liigan karsintoihin ja sitä kautta vähintään FIBA Europe Cupiin.

– Kiva bonus tässä on sekin, että nyt kun joukkueita katsoo ennakkoon, niin Mestareiden liigan karsintalohko on ihan mahdollista voittaa, Severi ennakoi tulevaa.

– Tässä vaiheessa tavoitteeni on, että sopeutuisin ulkomailla asumiseen ja ulkomaalaisvahvistuksena pelaamiseen mahdollisimman nopeasti ja olemaan joukkueelleni hyödyksi. Voimakas tahto on ottaa taas yksi steppi eteenpäin ja hakea joukkueen kanssa menestystä, hän jatkaa.

– Suuri kiitos Karhu Basketille ja koko Kauhajoen koripalloyhteisölle edellisistä kausista. Karhussa oli hyvä pelata ja kehittyä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote