Ikäluokan A-divisioonan EM-kisat pelataan Liettuassa 29.7.- 6.8. Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä Ranskan, Unkarin ja kisoja emännöivän Liettuan kanssa. Suomen alkulohkon ottelut pelataan Klaipedassa.

Suomi kohtaa turnauksen avausottelussaan lauantaina Ranskan, joka kuuluu Euroopan kärkimaihin. Sunnuntaina on luvassa Unkari-ottelu ja alkulohko päättyy tiistaina kisaemäntä Liettuaa vastaan.

– Tänä vuonna meillä on kasassa erittäin yhtenäinen ja jopa poikkeuksellisen urheilullinen joukkue. Kentän juokseminen on meidän vahvuus, päävalmentaja Pekka Salminen sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Alkulohkon jälkeen kisoissa on edessä Round of 16, joka määrittää pelaako Suomi sijoista 1-8 vai 9-16. Kisojen kannalta tärkein peli pelataan keskiviikkona.

– Kisoissa on kova taso ja neljännellä pelillä on iso merkitys. Olemme nyt keskittyneet täysillä Ranskaan. Heillä on fyysinen joukkue ja levypallopeli tulee olemaan meille iso haaste. Meidän takakenttämme atleettisuus voi tulla heille yllätyksenä ja tehdä heidän pelistään hankalaa. Tietysti pyrimme voittamaan kaikki pelit alkulohkossa, jotta vältymme ennakkoon kovimpien maiden kohtaamiselta neljännessä pelissä. Tärkeintä on kuitenkin olla parhaimmillaan neljännessä pelissä.

20-vuotiaat naiset veivät PM-kisojen mestaruuden nimiinsä. Lisäksi joukkue kohtasi viime viikolla valmistavissa maaotteluissa Latvian kahdesti. Alkavat kisat ovat kuitenkin kesän kohokohta.

– Ensimmäinen tavoite on voittaa neljäs peli ja päästä kahdeksan parhaan joukkoon. Olemme myös puhuneet mitalista, joka on täysin mahdollinen, Salminen päättää.

Suomen 20-vuotiaiden naisten joukkue, EM-kisat, Liettua

Suomen 20-vuotiaiden naisten joukkue, EM-kisat, Liettua

#SukunimiEtunimiSeura
3HakkarainenLilliHBA
4OllilainenKatiWyoming (NCAA)
5TyyniläPeppiTapiolan Honka
7AarnisaloElinaKangoeroes Mechelen (BEL)
8KanervaMeriToPo
9WilliamsKenishafree agent
11SylaAlbinaHBA
12PaananenPinjaFoA
13ToomingasCayro-Lyzafree agent
14ErlundSofiaKouvottaret
15AarrejokiAnnikaToPo
21SandvikHennaIndiana (NCAA)

Päävalmentaja Pekka Salminen
Valmentaja Emma Malm
Valmentaja Niko Nyholm
Valmentaja Niko Kuusi
Fysioterapeutti Lilli Nikander

Lähde: Koripalloliiton tiedote