Susijengi sai kokea MM-kisojen Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

Susijengin kollektiivinen kokemattomuus isoista peleistä on ollut kantava puheenaihe läpi Okinawan MM-alkulohkon. Samat teemat kohosivat pintaan myös tiistaina lohkon päätösottelussa.

Susijengi tuli peliin Saksaa vastaan täynnä tulta ja tappuraa ja 6037-päinen katsomo kohahti, kun mainiossa vireessä ollut Olivier Nkamhoua (14/4/3 syöttöä/3 blokkia) donkkasi Edon Maxhunin (7/1/6 syöttöä) roikkusyötön voimalla koriin tasoittaen pelin 27–27:aan.

NBA- ja Euroliiga-miehiä vilisevä mitalisuosikki Saksa löysi kuitenkin jo ennen taukoa Susijengin heikot kohdat ja rankaisi niistä pyytelemättä vähääkään anteeksi. Saksa nosteli toisella jaksolla hyökkäyslevypalloista kymmenen pistettä ja liukas Dennis Schröder löysi ennen taukoa yhtenään ajoväylät korille.

Heti kolmannen jakson alussa Saksa pakotti Susijengin perättäisiin pallonmenetyksiin ja nosti minuuttien kuluessa johtonsa kymmenestä pisteestä yli kahteenkymmeneen. Saksalaiset saivat pallorallistaan yhtenään helppoja takaovikoreja ja vapaita kolmosia suomalaisselustaan.

Saksa käytti kaikki mahdolliset keinot pitääkseen Susijengin hyökkäyksen keihäänkärjet Lauri Markkasen (12/2) ja Sasu Salinin (6/1) ilman palloa, joka teki susihyökkäyksestä tahmeaa.

Kun toisen jakson puolestavälistä alkaen Susijengi joutui yhtenään poimimaan palloa omasta korisukastaan, oli sillä suuria vaikeuksia saada puolen kentän hyökkäystään pyörimään.

Aivan kisat käynnistäneen Australia-ottelun tavoin Susijengin pelaajat onnistuivat väläyksittäin. Joukkueen tehokärjeksi nousi tukun komeita donkkeja ja blokkeja esittänyt Olivier Nkamhoua.

Japania vastaan ilman peliminuutteja jäänyt Ilari Seppälä sai koneensa hyvin käyntiin hyökkäyksessä, Mikael Jantunen (6/5) ja Elias Valtonen (6/3) vastasivat Saksan kovuuteen isku iskusta ja Jacob Grandison (7/3/4 syöttöä) ja Edon Maxhuni väläyttelivät hyökkäyksessä.

Kisat jatkuvat alemmassa MM-jatkosarjassa, jossa vastaan asettuvat varmuudella Venezuela sekä suurella todennäköisyydellä Kap Verde.

Susijengi pelaa ensimmäisen ottelunsa alemmassa MM-jatkosarjassa torstaina 31.8.

Saksa – Susijengi 101-75 (19–22, 47–39, 76–55), miesten maaottelu, alkusarjaa (MM-kisat), Okinawa City (Japani) 29.8.2023

Susijengi: Olivier Nkamhoua 14/4/3 syöttöä/3 blokkia, Lauri Markkanen 12/2, Ilari Seppälä 12/2, Jacob Grandison 7/3/4 syöttöä, Edon Maxhuni 7/1/6 syöttöä, Mikael Jantunen 6/5, Elias Valtonen 6/3, Sasu Salin 6/1, Alexander Madsen 5/2, Miro Little 0/0/3 syöttöä, Henri Kantonen 0/0, Alex Murphy.

Saksa: Isaac Bonga 15/3, Dennis Schröder 15/2/4 syöttöä, Johannes Thiemann 13/3/4 syöttöä, Moritz Wagner 12/3.