Okinawan MM-kisalohko E:tä kahdella voitollaan johtava Saksa saapuu Susijengin seuraavaksi vastustajaksi tiistaina aamupäivällä Suomen aikaa.

Saksa peittosi edellisessä ottelussaan olympiapronssimitalisti Australian ja kaahaa vahvasti kohti Manilan MM-loppusarjaa Dennis Schröderin, Wagnerin veljesten ja Daniel Theisin johdolla.

Jos Australiaa pidettiinkin sunnuntain iltapäiväpelin hienoisena ennakkosuosikkina, Saksa osoitti 30 pistettä sivaltaneen ja kahdeksan syöttöä jakaneen Dennis Schröderin johdolla saapuneensa MM-kisoihin nälkäisenä ja iskukykyisenä.

Susijengin valmentajan Mikko Larkaksen mukaan Saksa onkin, ei enempää tai vähempää, kuin yksi kisojen ennakkoon vahvimmista joukkueista.

– Ihan selkeästi Saksa on yksi näiden kisojen mitalisuosikkeja. Saksa on isokokoinen, taitava ja monipuolinen, he ovat olleet kauan yhdessä ja pelaavat todella organisoitua koripalloa. Perisaksalaiseen tapaan he suorittavat peliään kuin kone, systemaattisesti ja tehokkaasti, hän kuvailee Koripalloliiton tiedotteessa.

Jos Australia-ottelussa Susijengin olisi pitänyt pelata täydellisesti joukkueena yhteen täydet 40 minuuttia kyetäkseen haastamaan vahvempaansa, Saksa-ottelussa näytelmän juoni on sama.

– Ainakin meidän täytyy olla ajoissa. Saksalla löytyy siirtymätilanteissa paljon vaarallisia heittäjiä, jotka on pystyttävä merkkaamaan. Dennis Schröderiin on laitettava fiksusti painetta palloon, mutta kuitenkin niin, ettemme häviä hänen ajotilanteitaan ihan pystyyn. Emme saa päästää Saksan isoja pelaajia syvään asemaan, Larkas luettelee.

– Lisäksi Saksan pelaajilla on poikkeuksellinen kemia. Esimerkiksi Daniel Theisin välit sekä Dennis Schröderiin että Johannes Voigtmanniin ovat sellaiset, että kaikesta näkyy, miten kauan he ovat olleet yhdessä.

Ennen kaikkea Larkas toivoo omiltaan yhtenäisyyttä jälleen yhden suuren haasteen edessä.

– Jos haluamme haastaa Saksan, meidän on oltava yhtä yhtenäinen kuin Saksa. Mitä tahansa teemmekin, meidän on tehtävä joukkueena. Meidän on haettava hyökkäyksessä paras mahdollinen heitto ja autettava toisiamme puolustuspäässä.

Susijengi ja Saksa kohtaavat MM-kisojen E-lohkon päätösottelussa tiistaina 29.8. klo 10.30 Suomen aikaa (klo 16.30 paikallista aikaa).

Coach Larkaksen tärpit: seuraa heitä

Dennis Schröder (185 cm/29): ”Erittäin dynaaminen, pallodominantti takamies, joka pystyy tekemään vähän kaikkea. Erinomainen pallonkäsittelijä, erinomainen ajaja, hyvä syöttäjä. Kolmen pisteen heitto on epävarmin hänen aseistaan, ja silti hän saattaa hyvänä heittopäivänä heittää erinomaisesti kaukaa.”

Moritz Wagner (211/26): ”Hyvä skriinaaja ja korille rollaaja, jolta löytyy myös ihan hyvä kolmen pisteen heitto. Pelaa isolla tunteella. Saattaa olla joukkueen energiatappaja tai energiantuoja.”

Franz Wagner (208/22): ”Isokokoinen 2-3-paikkojen pelaaja. Hyvä urheilija, menee kovaa korille ja heittää paljon kolmosia. Saattaa heittää monta putkeen sisään tai monta putkeen ohi. Merkittävästi parempi oikealla kuin vasemmalla kädellä. Loukkasi nilkkaansa Japania vastaan, joten ei täyttä varmuutta hänen pelaamisestaan.”

Daniel Theis (203/31): ”Erittäin hyvä urheilija. Pelaa äärettömän kovaa – jopa sillä rajalla, mennäänkö sääntökirjan mukaan. Loistava kemia Schröderin kanssa. Mielettömän hyvä urheilija, joka tekee pisteensä donkkaamalla ja heittämällä. Henkisiltä ominaisuuksiltaan voittajatyyppi. Ei maailman paras kolmen pisteen heitto, mutta löytyy sekin.”

Saksa MM-kisoissa 24.8.-10.9.2023

#NimiPituusSyntynytSeura 2023-24
0Isaac BONGA2031999Bayern München (GER)
4Maodo LO1911992Olimpia Milano (ITA)
5Niels GIFFEY2001991Bayern München (GER)
7Johannes VOIGTMANN2111992Olimpia Milano (ITA)
9Franz WAGNER2082001Orlando Magic (NBA)
10Daniel THEIS2031992Indiana Pacers (NBA)
13Moritz WAGNER2111997Orlando Magic (NBA)
17Dennis SCHRÖDER1851993Toronto Raptors (NBA)
21Justus HOLLATZ1912001Anadolu Efes (TUR)
32Johannes THIEMANN2051994ALBA Berlin (GER)
42Andreas OBST1911996Bayern München (GER)
44David KRÄMER1961997CB Granada (ESP)
  • Päävalmentaja Gordon HERBERT
  • Valmentaja Klaus PERWAS
  • Valmentaja Alan IBRAHIMAGIC

Lähde: Koripalloliiton tiedote