Susijengi esiintyi täysin erilaisella ilmeellä, kun joukkue avasi voittotilinsä MM-kisoissa kaatamalla Kap Verden 100-77. Suomen suurimpana tähtenä loisti Lauri Markkanen.

Susijengin pelillinen ilme oli täysin erilainen kuin kolmessa aiemmassa MM-ottelussa. Pallo liikkui mieheltä miehelle ja joukkue pelasi yhtenäisenä sekä uhrautuvaisena.

– Joukkuepeli toimi molemmissa päissä kenttää paremmin kuin kertaakaan tässä turnauksessa tähän asti, kiitteli ottelun parhaana pelaajana palkittu Markkanen Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolmessa aiemmassa pelissä Susijengiltä oli katkennut selkäranka, kun vastustajalle olisi osunut hyvä vaihe. Nyt Susijengiltä nähtiin totuttua taisteluilmettä.

– Sovimme korjaavamme muutamia juttuja edellisistä otteluista ja että pysymme yhdessä, tapahtui kentällä mitä tahansa. Jokainen sai heittopaikkansa ja käytti ne hyväkseen ja pakotimme Kap Verden puolustuksen reagoimaan. Pysyimme myös puolustussuunnitelmassa, mikä takasi meille hyvän rytmin tässä pelissä.

Osoitus Susijengin yhtenäisyydestä nähtiin toisella neljänneksellä, kun Kap Verden Betinho Gomes töytäisi puolessa kentässä Miro Littlen nurin ja Markkanen kävi antamassa Gomesille välittömän palautteen tempun järkevyydestä.

– Se on sellainen pieni henkinen juttu. Susijengi pitää omiensa puolta. Saatiin penkki syttymään, mutta pidettiin kuitenkin hermomme, Markkanen hymyili.

Lähde: Koripalloliiton tiedote